Att resa eller att flytta

Under avskedets tid i Sverige var det många som kommenterade att vi skulle åka på missionsresa, och min respons var ofta att det inte handlar om en resa, utan om en flytt till Peru. Efter tre veckor i Peru är det tydligt att skillnaden är stor mellan att resa och flytta. När du reser har du alltid ett hem som står och väntar på dig och du väljer som turist de bästa platserna att besöka för att göra vistelsen så intressant som möjlig. 

När vi nu har flyttat till Peru, så är inte turistiga platser det vi ägnat mest tid åt, utan istället har många timmar gått åt till att vänta på olika kontor och att skapa ett nytt hem. Skillnaden mellan att resa och flytta är kanske främst väntan på olika kontor, som inte är särskilt sevärda i sig, men som ger en god inblick i hur byråkratin är uppbyggd. Vi har väntat på Interpol i Lima för att få papper till migrationsverket, på migrationsverket för att få arbetstillstånd, på notarie för vidimering av papper (ska göras av advokat), på bankkontor för att öppna bankkonto. Vi har väntat på ytterligare kontor för att köpa mobilabonnemang (vilket tog alldeles oväntat lång tid!) och ett annat kontor för internetabonnemang. Att flytta innebär mycket väntan och besök av platser som aldrig en resenär förklarligt nog bryr sig om att besöka.

Men så går vi ju också i väntans tider….:)! Nu är det ca 2 månader kvar tills vårt andra barn förväntas anlända.

Efter två veckor i Arequipa har vi börjat få en vardag och det är skönt. Följ oss gärna i bön och vill ni ha mer info om vårt liv här är det bara att mejla lisa.unosson@elmbv.se så får ni del av våra mejlutskick ca 1 ggr/mån.

/Hjalmar 

Bilder: 1) Utsikt från vår lägenhet, berget Chachani (6095 m.ö.h i bakgrunden). 2) Hemma i vårt kök njuter vi av all god frukt som finns i Peru! 




Andra inlägg

Tuonane tena, Kenya!

Tuonane tena, Kenya!

Det var konstigt att komma tillbaka till vardagen och människorna här i Sverige. Inte för att det kändes ovant eller...

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

8 Kommentarer

  1. Gott att höra att ni har börjat hitta in i en ny vardag i Arequipa. Detdär väntandet på kontor kan nog vara väldigt frustrerande men kan också vara ett tillfälle att öva sitt tålamod. Något som definitivt behövs som tvåbarnsförälder. Stort lycka till med allt. Mvh. Lina Hansson

    Svara
    • Fint att ni är framme nu och landar i ert nya hem. Hoppas ni får till all byråkrati till sist! Ber för er

      Svara
  2. En verklig beskrivning av en verklig flytt. Det är verkligen inte bara en resa. Hoppas köket fungera så bra som det ser ut att vara. Hur stor är er bostad?
    Välsignad söndag!
    Gunnel

    Svara
    • Vi bor i en fyra på andra våningen. Ja, köket fungerar bra om än lite kalt (inte kallt).

      Svara
  3. Tack för blogg! Mycket i livet går ut på att vänta. Nu är ni i en period av EXTRA mycket väntan.
    I bön! /Henrik

    Svara
  4. ”Väntan heter min arvedel” för att travestera dikten ”längtan heter min arvedel…”
    Önskar att er väntan får ett välsignat slut!
    Allt gott till er!
    Sonia o Jens Lunnergård

    Svara
  5. Tack, vänner! Intressant att få ta del av detta. Känns igen från vissa andra länder, men också från vad många nysvenskar berättar om sin situation – även om jag tror/hoppas att vi i Sverige är snäppet mindre byråkratiska. Vi följer er i tankar och böner. Allt gott i Herren! Karin & John-Erik Ekström

    Svara
  6. Gott att höra från er. Just väntan var något jag mindes. Allt tog så långsaaaaamt för en halvstressad svensk. Men man vänjer sig och lär sig uppskatta det makliga tempot. Man får tid till relationer. Och att tänka efter.
    Många hälsningar,
    Mattias

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.