Framåt och bakåt – ekonomisk rapport

Framåt och bakåt – ekonomisk rapport

Äntligen kan familjen Unosson återvända till Peru! Efter snart ett helt år hemma i Sverige, med anledning av pandemin, har situationen i Peru blivit tillräckligt stabil för att de ska kunna åka tillbaka till sitt hem i Chiclayo och återuppta arbetet. Det finns givetvis flera utmaningar med att återvända innan allting är som vanligt igen, men vi är trygga i beslutet och familjen ser fram mot att få komma tillbaka.

Läs mer om deras utresa på hemsidan. På YouTube kan du dessutom ta del av den förbönsstund som ordnades för familjen Unosson i ELM Eket i söndags. Klicka på filmen nedan eller följ länken.

Vill du vara med och bära missionen i bön och givande?

Bli månadsgivare via hemsidan genom att klicka på länken eller scanna qr-koden nedan och swisha din gåva idag, swish-nr 123-495 65 95!

Här kan du läsa mer om hur du kan stå med i förbön för ELM, missionen och hela vårt land.

Ekonomisk rapport

Efter de tre första månaderna av 2021 var det ekonomiska resultatet inte bra, men okej. I april tvärnitade dock gåvorna, särskilt kollekterna som bara blev 11 000 kr, samtidigt som flera planerade utbetalningar gjordes till missionsfälten. Det resulterade i en förlust på -500 000 kronor bara för april, och vi är nu -700 000 kr för hela året.

Tyvärr har vi tvingats säga upp Victor Bernehagen på Design för livet i april, och han gör sin sista arbetsdag den siste maj. Victor har blivit en god vän och medarbetare till oss, men på grund av den svaga ekonomin har en uppsägning varit nödvändig.

Bilden nedan visar de sammanlagda intäkterna hittills i år (den röda linjen) jämfört med de tre senaste åren. Då kan man se att intäkterna är de lägsta sedan 2018. Skuttet som skedde under sommaren 2018 beror på att ett större testamente kom in och lyfte resultatet.

Man kan inte lita för mycket på en enskild månads resultat, men trenden är oroväckande. ELM har fortfarande lite kapital kvar för att täcka förlustmånader, men så stora förluster klarar vi inte särskilt många månader. Det är absolut nödvändigt för oss att gåvorna fortsätter komma om ELM ska kunna fortsätta sitt uppdrag, och det kan vi bara klara tillsammans!

Så här ser det sammanlagda resultatet ut jämfört med de tre föregående åren, testamenten borträknade.

Stå med i bön och givande. Missionen är i första hands Guds sak och i andra hand vår gemensamma sak. ELM är inte en styrelse eller några tjänstemän utan var och en av oss – tillsammans. Och det är tillsammans vi får möta utmaningarna och glädjeämnena, i bön om Guds hjälp och ledning.

Daniel Ringdahl, 2021-05-06

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer