Besök i byn Nariuhala i Piura

Den andra och sista dagen vi besökte, det nedre Piura, hade vi packat hästen (missionens bil) med ett halvt ton torra varor, denna gång även med ägg och tonfisk, samt 80 takplåtar. Vi ville hjälpa några av dem som drabbats värst att få tak över huvudet. Just detta är något vi vill fortsätta att hjälpa till med, mera takplåt!

  Även denna gång fick vi kanalisera hjälpen via en evanglisk kyrka. Det visade sig att i byn Narihuala (den peruanska staten har delat in byarna i sektorer och skänkt stora stormkök och lovat att även sända matvaror), hade matleveransen uteblivit. Vad bra att vi då kunde överlämna de torra varorna åt dem, till stor glädje bland människorna och även barnen som nu insåg att det snart skulle bli middag…och sedan leverera takplåtarna till de folk som bodde i den närliggande byn, Pedregal Chico, som hade mat men inte hade tak över huvudet, förutom tält att sova i.

  Det var fint att Luz Maria, från församlingen i Piura kunde bistå med organiseringen/distribuseringen av hjälpen. En sak är att leverera hjälp men en annan hur den ska kanaliseras och fördelas, för behoven är så ofantligt stora!

  Det var fint att vi i två dagar, fick besöka de drabbade bröderna och systrarna i bajo Piura som så svårt drabbats av översvämingarna, byarna, Pozo de Ramos, Narihuala och Pedregal Chico, tack vare Steffen som har kontakt in i området. Våra nationella pastorer fick också vara till hjälpa och uppmuntran i handling, ord och bön. Och vår mission fick vara den som stod för inköpen av varorna och kunde få dem levererad. Det blev ett fint samarbete.

  Tack till Herren för allt!

   Hälsningar Janne Smetana

   Andra inlägg

   Sista tiden i Kenya

   Sista tiden i Kenya

   I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

   Rapport från NUM – maj

   Rapport från NUM – maj

   På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

   Bär en volontär

   Bär en volontär

   Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

   0 kommentarer

   Skicka en kommentar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.