Gudstjänst

Det är sommar när man kan sitta i en brassestol under en blå himmel och lyssna på en god predikan. Så kan det vara på ELM Syds sommarmöte (tredje helgen i juli) och så kan det vara på tältmöten. Men sällan har det varit så på ELMs årskonferens. Men i dag räcker inte lokalen till för allt folk, och tack vare det fina vädret, så sitter jag och många andra, i ekarnas skugga utanför Solängsskolan. Tack vare de stora fönstren och högtalare är det lätt att vara med i gudstjänsten.

Ljuvligt att sitta i ekarnas skugga och fira gudstjänst.

Emma Birgersson är mötesledare, Lars-Åke Nilsson är officiant och Sverre Bøe predikar. Gudstjänstens tema är ”Döpt i Jesu namn” och Sverrre predikar över Rom 6:3–11.

I predikan berättar Sverre om att han växte upp i Japan där hans föräldrar var missionärer. Som sjuåring var det en skolkamrat som erbjöd honom tio miljoner yen (väldigt mycket pengar) för att få Sverres plats i soffan. Kamraten fick platsen, men när Sverre räckte fram handen sa kamraten: ”Det gör inget om jag ljuger, Jesus förlåter mig ändå.” Där stod Sverre och vad skulle han göra. I soffan satt kamraten nöjd. ”Han blev lycklig. Och jag blev teolog.”, säger Sverre.

Men är det så att den som är i Kristus, den som är förlåten, kan fortsätta leva som förut, fortsätta synda som förut? Nej, så är det inte. En kristen är med-död, med-begraven, med Jesus. Vi har dött med Jesus för att leva med Jesus, inte för att leva utan honom, så som vi gjorde förr.

Genom dopet får vi gå in genom nådens port och vi får det nya livet som gåva av Gud. Så får jag leva det nya livet och varje dag får jag veta att det nya livet Gud ger mig räcker in i evigheten. Den död vi är så rädda för, den död som drabbar våra anhöriga, som drabbar oss, den är inte slutet. Gud finner de sina igen och reser upp de döda – ”vi tror på de dödas, på kroppens, uppståndelse”. Gud har skapat och, Gud har återfött oss genom dopet och Han ska uppväcka oss.

Sång av kör från ELM Eket

Så är det vår bön att alla de som fått dopets gåva ska leva det nya livet och inte visa det ifrån sig. Och så är det ännu en bön att de som inte fått ta emot dopets gåva, de som inte ens har hört om Jesus, ska få göra det och ska få göra det snart.

Gudstjänsten fortsätter nu med bön, sång och nattvardsfirande.

/ErikJA

 

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.