Besök av min mamma i Peru

 

Hej allihopa!

På utflykt i Granja Porcón, där vår husvärd Clemencia visar oss medicinska örter i naturenFör snart två veckor sedan åkte min mamma hem till Sverige igen efter att ha hälsat på i två veckor. Hon fick vara med en vecka här i Chiclayo, då jag hade mina vanliga uppgifter och därefter åkte vi den 6 timmar långa bussresan tillsammans till Cajamarca. Det är en stad som ligger nästan 3000 m över havet och det var så vacker natur där, som faktiskt påminde en del om den svenska fjällen! Det fanns gott om klöver, granar och fläderbuskar, men vi fick lära oss att barrträden som täckte större delen av bergen, bara funnits där i knappt 50 år. Vi besökte bland annat den evangeliskt kristna gården Granja Porcón, vilket var ett väldigt speciellt ställe där vi blev så väl omhändertagna. På området fanns det hundratals uppsatta skyltar med bibelverser på och under nätterna kunde man höra lejonen från zooet ryta!

 

Besök hos min peruanska värdfamilj

Även om det var härligt med en vecka semester och att få upptäcka mer av Peru, så var det framförallt kul att få dela min vardag här med någon i min familj. Jag tror det kommer bli väldigt värdefullt även efter det här året, att kunna samtala om tiden här, nu när hon varit här och fått se det med egna ögon. Innan vi skulle åka iväg minns jag att jag gjorde mitt bästa för att skapa en uppfattning om hur det skulle vara att bo i Peru, genom det jag hörde från andra som bott här. Men hur bra man än får det berättat för sig, så faller inte bitarna på plats förrän man kommit hit. Det här landet är liksom målat med andra färger, dränkt i andra dofter och fyllt av andra känslor än de jag känner till sedan innan. Jag hoppas kunna sätta ord på det bättre någon dag, det som jag fått uppleva här. Men jag vet ännu inte hur:)

 

/Miriam Fridstrand

 

 

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

1 kommentar

  1. Fina volontärer!
    Jag är så glad för det ni gör bland våra vänner och trossyskon i Chiclayo och Peru. Längtar ofta tillbaka! Herren vare med er!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.