Körkortsansökan Lima

Befinner mig i Lima och har inlett min ansökan för att få peruanskt körkort. När jag kom dit skulle registreras kunde man först inte hitta bokstäverna Ö och Å på det spanska tangentbordet – men m h a Google löste det sig. Det måste vara exakt som det står i mitt nationella identitetskort och svenska pass.

Sen stack de mig i fingret för att ta reda på min blodgrupp. Den ska stå på baksidan av körkortet ifall jag förolyckas och skulle behöva blod. De kontrollerade min syn och hörsel, blodtryck och puls. Vidare fick jag lyfta två hantlar två gånger rakt upp i luften för att se så jag inte var för klen  😉

Psykologtestet var den mest omfattande delen av allting. Jag skulle rita människor, tyda ordspråk, se talsystem, utesluta ord i ett sammanhang m.m. Jag fick även svara på frågor om hur mina alkoholvanor sett ut de senaste året. Jag kunde skriva vad jag ville för hur skulle de kunna kontrollera mina svar? De verkar ha trott på mig för jag blev godkänd.

Nästa steg är ett kunskapstest då jag ska svara på 40 frågor. Men det blir först i mitten av augusti när jag kommer till Lima nästa gång.

/Håkan Ekström

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.