Peru – tillbaka till vardagen

Hej allihopa! Nu är jag tillbaka efter några veckor semester. Jag fick besök av en kompis från Sverige, så vi passade på att resa runt lite i norra Peru. Tidigare har jag inte sett så många olika ställen, så det kändes spännande att på se nya platser! Vi började vår resa med att surfa i Chiclayo, vilket var en riktig höjdare!

Stranden i Chiclayo

Därefter tog vi nattbuss till Chachapoyas i Anderna/Amazonas. Vi kom fram lagom till soluppgången och vi slogs båda av lugnet och skönheten uppe i bergen.

Berg och moln i Chachapoyas

Under de fyra dagarna vi spenderade där hann vi iväg på några utflykter. Den första var till Gocta som en gång i tiden räknades som världens tredje största vattenfall. Efter en två timmar lång hajk fick vi äntligen hoppa i det iskalla men friska vattnet. Vi avnjöt vår medhavda lunch och begav oss sedan tillbaka samma väg.

Snart framme vid Gocta

Efter att ha gått drygt 33 000 steg dagen innan så valde vi att ta igen oss dagen efter, så förmiddagen spenderade vi på ett café och på eftermiddagen begav vi oss till en ravin, Cañon de Sonche. Oerhört vackert.

En liten del av utsikten

Sista dagen i Chachapoyas besökte vi en citadellruin uppe i bergen som var bosatt under 900-1400 f.Kr.

Bilder på ruiner är tyvärr inte så spännande…

Efter Chachapoyas var vi sugna på att dra ännu längre in i Amazonas och avnjöt tre dagar i Tarapoto. Inte lika händelserika dagar då vi båda var mycket trötta. Men vistelsen bjöd på en natt ute i djungeln, ett besök på ett räddningscenter för djur och mycket god mat.

Påväg ut till vår bungalow i djungeln

Nu är jag hemma igen och har börjat jobba. Theas skola sätter igång nästa vecka, så just nu förbereder jag inför vårterminen och hjälper Steffen att flyttpacka. Nu blir det förhoppningsvis lite mer frekventa uppdateringar här på bloggen!

Anna Nord, volontär

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.