Reformationsdagen ÅK-10

Måndagen, och årskonferensens sista dag, ägnades åt reformationens upptäckter. På förmiddagen bidrog Fredrik Smetana, Magnus Persson och Rune Imberg med varsitt föredrag. Wow, vad bra det var. Jag tror att inspelningar kommer på Roseniuskyrkans hemsida.

På lunchen behövde jag lite ”egentid” inför eftermiddagen då jag skulle bidra med något. Så jag gick till Kungliga biblioteket. Vid ingången finns en skylt där man förklarar att KB är allas. Så jag smet in på mitt bibliotek. Gick mellan högs hyllor, bläddrade i historiska tidskrifter och …

… övervägde att gömma mig där resten av dagen och bara njuta av böckerna. Men jag återvände till Roseniuskyrkan. Tur var väl det, för både av Daniel Ringdahls föredrag ”Luther och överheten” och av Peter Henryssons om ”Luther och kallelsen” förstod jag det hör till en kristen livstil att ta ansvar och stå till tjänst.


Nu dricker jag en kopp kaffe på stan. Årskonferensen är över, liksom ett kortare bra möte med två etiopiska kyrkoledare. Tacksam. Herren är god.

Kaffe. Amen.

/ErikJA

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.