Vad önskar du mer av i förkunnelsen i ELM?

Som predikant kan jag ibland undra om det jag önskar förmedla går fram och om jag lyckas måla Kristus för mina lyssnares ögon. Och som ledare i ELM funderar jag nästan dagligen på förkunnelsen i våra missionshus, bönhus, kapell och kyrkor. På innehållet i (mest) och på formen för (mindre) predikan.

För ett par veckor sedan hade jag ett fint samtal över telefon med en missionsvän som saknade talet om synd och nåd i flera predikningar vederbörande hört. Saknade , inte ur ett ”allt måste vara rätt”-perspektiv, men för att det var så viktigt för att överlevnaden. Och idag hade vi ett spännande samtal på kontoret om innehållet i predikningarna, och om hur olika två personer kan uppleva samma predikan.

Därför kastar jag ut frågan till er ELMare som läser bloggen: Vad önskar du mer av i förkunnelsen i ELM?

Och innan ni sätter i gång med att svara så läs frågan igen. Det handlar inte om vad du vill ha mindre av, utan MER. En andra ordningsregel – kommentera inte negativt vad andra vill ha mer av, utan nu öppnar jag en förslagslåda. Om det fungerar bra kanske nästa steg kan vara samtal på bloggen.

Vad önskar du mer av i förkunnelsen i ELM?

/ErikJA

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

4 Kommentarer

 1. Jag vill höra mer om korset! Och om synd och nåd, lag och evangelium (lite a la Axel B och Rosenius, har fått upptäcka dem mer på senare tid och så mycket mat för själen de förmedlar!) Och inte bara i förbifarten i söndagens predikan, jag vill höra predikningar som BARA handlar om korset. Om befrielse för arma syndare, hopp för evigheten, tröst i kampen och om att Jesus gjort allt och att allt mitt är förgäves. När man fått upptäcka hur viktigt detta är, blir det livsnödvändigt att höra mer om det. Se så ofta Rosenius kan komma in på detta utifrån ett bibelord! Mer Jesus till folket!

  Svara
 2. Ja och Amen till Elins kommentar ovan! Och att evghetsperspektivet får genomsyra allt.

  Svara
  • Jag instämmer i vad Elin och Janne skrev. Men i princip tycker jag inte att man ska ställa frågan vad man vill höra och låta det vara vägledande för förkunnelsen, utan allt GUD’S ORD bör predikas så att vi som lyssnar blir omvända till GUD och bevarade till Evigt Liv Hemma hos JESUS! Men nu var kanske inte tanken detta?! Fridshälsningar Lars Einarsson

   Svara
 3. Jag håller också med Elin, men jag tror också att lite mer tal om Anden och lite mer karismatik hade varit bra för ELM.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.