Bär varandras bördor

Tiden går, också under en pandemi, men för många blir effekterna av karantän, isolering och social distansering mer och mer kännbara. Vissa känner sig väldigt ensamma, för andra tilltar oron för smittspridning och sjukdom, andra blir av med jobbet eller blir korttidspermitterade, företag går på knäna … Orosmolnen är många.

I all vår nöd och oro har vi det stora privilegiet att få bära fram all vår nöd, sorg, oro och rädsla inför Gud. Han har allting i sina händer, och han både kan och vill hjälpa. Låt oss därför både be för varandra, för Sverige och för vår värld, och samtidigt göra vad vi kan för att göra den här tiden något lättare. ”Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag”, skriver Paulus i Galaterbrevet 6.

  • Kanske kan du passa på att ringa människor som behöver ett samtal.
  • Erbjud dig att handla eller göra andra praktiska ärenden åt en som inte kan det.
  • Be, morgon, middag och kväll, för situationen!
  • Även om ni inte kan träffas fysiskt i föreningen/församlingen eller i hemgrupp och bönegrupp, kan ni kanske träffas digitalt, via telefon eller video. Det går alldeles utmärkt att ha hemgrupp via videosamtal! (Jag, Daniel har provat!)
  • Och ”support your local” som man har börjat säga. Man kan verkligen inte göra allt, men det är så många restauranger, caféer, hotell m.m. som går på knäna när efterfrågan rasar. Kanske kan du köpa hem mat från en lokal restaurang eller pizzeria, eller köpa med dig kaffe och en bulle från ett café eller bageri i närheten, för att lindra smällen något för näringen.

Först av allt uppmanar jag till bön, åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan leva ett lugnt och stilla liv, på alla sätt gudfruktigt och värdigt. Detta är gott och rätt inför Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till insikt om sanningen. (1 Tim. 2:1-4.)

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer