Besök från Peru i sommar

I sommar har vi glädjen att få besök av tre unga personer från Peru: Emanual Delgado Escalante, David Odar Pacherrez och Miriam Alexandra Gómez Uriarte. Alla tre är engagerade i kyrkan i Chiclayo. Under tiden 15 juli – 15 augusti kommer de att besöka olika platser och evenemang, bland annat ELM Syds sommarmöte, Fridhems sommarläger och ungdomskonferensen PULS.

Gästerna får presentera sig själva:

Jag heter Miriam Gomez, och bor i San Antonio – Pomalca. Jag är 23 år gammal och studerar för närvarande mitt sista år inom organisationspsykologi.
Jag är väldigt tacksam för livet och alla välsignelser Gud alltid ger mig.

Min pappa är pastor i den evangelisk-lutherska kyrkan i San Antonio och min mamma har ett stort engagemang i kyrkan, så jag har varit med i kyrkan sen jag var liten bebis.
Jag hjälper idag till med en ungdomsgrupp för åldrarna 15-21 år samt i barngruppen. Jag önskar fortsätta arbeta i Guds rike och hoppas i framtiden kunna öppna ett hjälpcentrum för ungdomar med känslomässiga problem.

 

Jag heter David Odar Pacherrez och kommer från San Antonio, Pomalca – Chiclayo.
Jag är 29 år gammal och är maskiningenjör med inriktning på elektronik. Jag arbetar för närvarande på en sockerfabrik i närheten.
När jag var liten skrev mina föräldrar Florentino och Maria in mig på en kristen förskola och på det viset växte jag upp i ett kristet sammanhang. Jag har tre syskon. Som 17-åring kom jag tack vare musiken i kontakt med den evangelisk-lutherska kyrkan.
Jag hjälper idag vår pastor Merci med att predika ibland, jag är även engagerad i vår ungdomsgrupp för 10–14-åringar.
Jag önskar fortsätta arbeta med barn och ungdomar i kyrkan. Förhoppningsvis kan jag, tillsammans med kristna ungdomar få vara med att starta ett företag som kan få vara till hjälp för vårt samhälle.

Mitt namn är Emanual Delgado Escalante och jag är 31 år gammal. Jag läser Matematik-linjen på universitetet. Jag bor med mina föräldrar som nu har blivit gamla. Jag är yngst av åtta syskon.
För närvarande hjälper jag till i församlingen i San Antonio med predikningar ibland, barnarbetet. Jag är också ansvarig för musiken i kyrkan. Jag gillar att spela gitarr och sjunga.
Jag har många drömmar, en är att snart kunna avsluta mina studier och öppna ett akademiskt centrum för barn och ungdomar som vill lära sig matte.
Jag litar fullständigt på att Gud leder mig i varje steg jag tar.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer