Från styrelsesammanträdet

I helgen träffades riksstyrelsen för ELM på missionsgården Strandhem i
Örkelljunga, Skåne. Det var strålande vårväder och full fart på missionsgården med barndag och ledarträff inför sommarens konfirmandläger!

I början av sammanträdet är det alltid rapportgenomgång. Protokoll från diverse styrelser (utlandsmissionen, sverigemissionen, arbetsutskottet, ekonomi …) ska gås igenom och läggas till handlingarna. Själva rapporteringen brukar gå ganska snabbt men det är viktigt att styrelsen håller sig uppdaterad om vad som händer i de olika nämnderna och utskotten.

På fredagskvällen fick vi besök av Johan Svensson, en av våra två ekonomer, som gick igenom årsredovisningen och resultatet per siste mars. Gåvorna har ökat något jämfört med förra året och trenden vad gäller gåvorna är sakta uppåtgående. Samtidigt gör ELM ett omfattande arbete, inte minst i utlandet, vilket medför stora kostnader. Hittills i år är underskottet 750 000 kr, vilket inte är hållbart i längden. Om du vill vara en missionshjälte och stödja vårt arbete kan du klicka på den här länken eller Swisha din gåva till 123-495 65 95.

I höstas gjorde styrelsen ett upprop där man uppmärksammade ELM-arna på den ekonomiska situationen och bad om en offerinsamling. Föreningen i Kristianstad svarade med att ge ett lån till ELM på 50 000 kr som man på årsmötet i vintras beslutade att efterskänka till ELM. För det är vi mycket tacksamma.

På lördag morgon har vi samtal med representanter för ELM:s nämnd för tidningarna (Tidningsnämnden) för att få en ”inside-rapport” om deras arbete. Vi är alla väldigt glada över att man har lyckats rekrytera en redaktör till Till Liv och ser fram mot att Mattias ska börja i sommar, samtidigt som vi är tacksamma över att biträdande redaktör Stefan höll stånd under hela rekryteringsprocessen och såg till att tidningen kom ut som vanligt. Utöver Till Liv, med fördjupningsbilagan Begrunda, ger ELM ut en barntidning, Droppen. Det är nog den enda kristna barntidningen i landet och den är fantastiskt bra! Titta gärna på den och bli prenumerant – antingen för egen del, eller för barn och barnbarn! Eller varför inte till din missionsförening eller församling?

Efter förmiddagskaffet på lördagen hade vi ett längre strategisamtal om ELMs närvaro och synlighet i digitala och främst sociala medier. Särskilt inbjudna var Isak Engström (f.d. informationsvolontär för ELM, numera grafiker på Design För Livet) och August Einarsson från ungdomsorganisationen ELU. Det är så mycket information som idag går via sociala medier och ELM kan inte gärna stå utanför det. Därför är vi närvarande inte minst på Facebook, men världen förändras snabbt och trenderna på nätet förändras ständigt. Vi är inte färdiga med diskussionerna ännu men har i alla fall påbörjat dem.

Efter lunch var det en massa diverse-punkter som skulle avhandlas och det är väl så ett styrelsearbete ska fungera: stora strategiska frågor varvade med mindre och enkla saker.

Det var dessutom dags att avtacka Sofia Nilsson, som de senaste åren har varit vår organisations-sekreterare. Hon slutar sin tjänst i nästa vecka för nya utmaningar och vi passade på att tacka henne för hennes goda arbete. Rekryteringsprocessen är inledd och ni får gärna be för rekryteringen.

Jag vill be dig vara med oss i bön för ELM och våra utsända. Det är en stor uppoffring att lämna land och hem och familj för att verka i utlandet, och de som gör den resan är värda all respekt och uppmuntran. Be för familjen Ekström i Pirua, familjen Unosson i Chiclayo, Kerstin Nilsson i Kenya och våra vänner som är på väg att resa till Främre Asien. Bär dem i dina böner, kommentera gärna bloggposter de skriver och/eller ta emot deras nyhetsbrev och ge respons på dem.

Särskilt vill jag lägga på ditt hjärta att också bära arbetet ekonomiskt. Evangelium är det viktigaste vi har och det måste få nå till fler. Tiden är förbi då vi ger en hundralapp eller två i månaden. Det finns uppgifter att sända människor till men det går inte utan att vi sluter upp som ett folk och offrar något av de gåvor Gud har gett oss. Fundera över om du har möjlighet att offra 500 eller 1 000 eller 2 500 kr i månaden till missionen och hjälp oss fortsätta sända människor i tjänst för Guds rike – särskilt till folk som aldrig har fått möta evangelium förut. Gud välsigne dig och ELM!

Daniel Ringdahl, missionsledare.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer