Kompassen – februari 2023

 

Månadens nummer är en glimt in i det spännande missionsarbetet i Peru. Vår missionsekreterare Rakel Smetana är på besök i Peru, och berättar om det som blivit en nystart i Piura. Vi får ett varmt möte med Pastor Gonzalo, som berättar om både motgångar och välsignelser.

Maten är redan framdukad på bordet när det ringer från grinden nere vid vägen. Vi befinner oss i Chiclayo i den lägenhet där ELMs volontärer Hanna Nilsson och Louise Grysbæk Hvass, och korttidsmissionärerna Benedikte och Olof Nilsson bor. Grinden öppnas och pastor Gonzalo Celi kommer skrattandes uppför trappan. Gonzalo är en man med stort engagemang och humor som gärna pratar mycket och skrattar ofta. Han lyser upp när han ser att det vankas pumpasoppa: “Jag älskar soppa! I Ecuador äter vi mycket mer soppa än i Peru!” Gonzalo är från Ecuador men bor numera i Piura, drygt 20 mil norr om Chiclayo, där han arbetar som pastor i den evangelisk-lutherska församlingen. Han är nu på besök i Chiclayo för att träffa pastorsrådet i IELCH, dvs den evangelisk-lutherska kyrkan här i Chiclayo.

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer