Kompassen – Maj 2023

 

Under påsken anordnade ELM och ELU (genom Move) en resa för unga vuxna till Främre Asien. Gud gjorde det till en alldeles fantastisk resa. I månadens Kompassen berättar tre av de som var med på resan, Johannes, Filippa och Maria om sina upplevelser.

Två citat från lokala kristna har stannat kvar hos mig. Det första uttalade en kristen bror och numera vän, som när han skulle dela sitt vittnesbörd sa att han var ovan att vara bland så många kristna. Vi var en grupp på tjugo personer. När jag berättade för en annan kristen man att vi träffat andra kristna frågade han efter namn, och följde upp frågan med att säga: ”Vi kristna har koll på de flesta andra som är kristna i staden.” Det var nästan omöjligt att tro när jag tänkte tillbaka på utsikten över den oerhört stora staden. Tänk om det fanns så få kristna i Sverige att du nästan hade koll på alla. I hela det här landet uppskattas det att det finns omkring 7 000 protestantiska kristna. För bara några årtionden sedan fanns det inga alls. Det lilla antalet kristna är som en skör men livskraftig blomma. Tänk vad fantastiskt, att få vara med och värna om den.

 

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer