Kompassen – Maj 2023

 

Under påsken anordnade ELM och ELU (genom Move) en resa för unga vuxna till Främre Asien. Gud gjorde det till en alldeles fantastisk resa. I månadens Kompassen berättar tre av de som var med på resan, Johannes, Filippa och Maria om sina upplevelser.

Två citat från lokala kristna har stannat kvar hos mig. Det första uttalade en kristen bror och numera vän, som när han skulle dela sitt vittnesbörd sa att han var ovan att vara bland så många kristna. Vi var en grupp på tjugo personer. När jag berättade för en annan kristen man att vi träffat andra kristna frågade han efter namn, och följde upp frågan med att säga: ”Vi kristna har koll på de flesta andra som är kristna i staden.” Det var nästan omöjligt att tro när jag tänkte tillbaka på utsikten över den oerhört stora staden. Tänk om det fanns så få kristna i Sverige att du nästan hade koll på alla. I hela det här landet uppskattas det att det finns omkring 7 000 protestantiska kristna. För bara några årtionden sedan fanns det inga alls. Det lilla antalet kristna är som en skör men livskraftig blomma. Tänk vad fantastiskt, att få vara med och värna om den.

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer