Kompassen – oktober

Under hösten ger ELM en kurs i att dela tron – RUSTAD. Cirka 170 personer anmälde sig till kursen. Kursen består av sju digitala träffar. Jag ringde upp Maggan Andersson i Örkelljunga efter den tredje träffen och vi pratade om utbildningen.

VI VILL NÅ UT – MEN HUR GÖR MAN?
RUSTAD heter kursen om att dela tron i vardagen. De första 45 minuterna får vi undervisning och utmanande frågor att tänka på. Efter undervisningspassat delas vi in i grupper och får diskutera med varandra. Vid varje kurstillfälle får vi en läxa till nästa gång.

ELM Örkelljunga går kursen som förening och eftersom det är annan aktivitet i missionshuset på tisdagskvällar hyr de in sig på Strandhem. De är mellan 20 och 26 personer som
deltar från föreningen. Efter undervisningspasset delar de in sig i grupper och har gruppsamtalet med varandra och inte på webben.

”Det att gå kursen tillsammans i föreningen ger ett mervärde”, menar Maggan. ”Gå en kurs ensam kan ge något personligen men gör vi det tillsammans ger det kraft att implementera det vi får med oss från kursen.” Hon är överraskad men glad över att så många hakade på kursen. ”Det visar på att det finns en längtan, vi vill nå ut, men hur gör man?”

Jag och Maggan är överens om att kursen har ett fint upplägg. Det är ett genomarbetat koncept. Maggan poängterar att det är bra med frågorna som ges i början av varje undervisningstillfälle, då vi får tre minuter för att tänka till var och en. Dessa frågor får vi sedan fortsätta att bearbeta genom undervisningen och under samtalen. ”Läxorna är utmanande och det är bra, men det är inte alltid så enkelt att genomföra dem. Men det är fint att dela svårigheterna med varandra.”

 

 

 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer