Kompassen – sommar 2022

Droppen 70 år

Tänk dig att du är 10 år och sitter uppkrupen i soffan med en filt om dig. Utanför fönstret är det nästan helt mörkt och om bara en liten stund är det dags för dig att krypa ner i sängen för att sova. Men det finns en sak kvar att göra innan det är läggdags. Pappa, mamma eller någon annan bekant sitter i fåtöljen bredvid och har en uppslagen tidning i handen. Tidningen heter Droppen, för en del kanske Luthersk barntidning passar bättre in i bilden då detta var tidningens tidigare namn. Personen i fåtöljen läser högt från tidningen, vissa kvällar är det en andakt eller ett reportage, andra kvällar är det en berättelse eller en del av en följetong. Du får på något sätt höra om Gud och efteråt ber ni aftonbön tillsammans. Det sista du gör innan du går och lägger dig är att lära känna Gud lite bättre, är det inte fantastiskt?

Under 70 år har det här varit verkligt för många barn. Men vår förhoppning är att det inte kommer sluta än på ett tag. Droppen är en kristen barntidning som varje år ger ut 18 nya nummer. Detta är en av de få kristna barntidningar som fortfarande finns kvar. Idag trycks det ca 900 exemplar av varje tidning, dessa skickas ut till barn runtom i Sverige (och även till några i andra länder). Även om det kanske inte var lika många prenumeranter som för 70 år sedan är det lätt att räkna ut att det finns massor av människor som har läst och/eller läser Droppen. För många av dessa har tidningen fått betyda något i och för deras tro.

/Ester Birgersson

Läs hela inlägget och ta del av olika minnen genom att klicka här.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer