Kompassen – sommar 2023

 

Inom ELM-sfären arrangeras år efter år många läger. För flera är särskilt sommaren en period som associeras med läger. I Kompassens sommarnummer berättar Maria Rubenson, anställd inom ELU, om sina erfarenheter av olika läger.

En sak som är utmärkande för läger är bubblan som skapas kring den specifika gruppen människor, på en bestämd plats under en avgränsad tid. Bubblan som stänger ute all annan input. Den uppmuntrar och möjliggör ett fokus på här och nu. Under några dagar behöver vi inte fundera på matinköp, tvättider, umgänge, transporter, träningsupplägg – ja, allt det där som vanligtvis fyller våra tankar. För några dagar kan vi få fokusera på Gud; på att lära oss mer om honom, på att lära känna människor som också känner honom, på att lyssna in hans röst i våra liv. Jag tror att det behövs lite längre tid än den veckoliga gudstjänsten för att riktigt hinna komma ner i varv, stänga av alla de där världsliga rösterna som tar vår uppmärksamhet, och rikta fokus på Gud. Jag är övertygad om att det är många av er som läser som har spenderat åtskilliga veckor på läger, och som kan vittna om hur avgörande de har varit för er tro.

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer