Kvinnoweekend 24–26 april 2020 – INSTÄLLT

Temat för helgen är FRI – HEL – MODIG – I KRISTUS. Vår längtan är att samla kvinnor i alla åldrar till en helg som handlar om att upptäcka, för första gången eller på nytt, vilken frihet vi har i Jesus. Det är mycket som binder oss både i ett andligt, mentalt och känslomässigt perspektiv och också i det liv som ska levas varje dag. Vi är skapade av en Gud som har goda tankar för våra liv. Vi är olika och det är en välsignelse – och att få upptäcka vad Gud har att säga in i våra liv är något av det vi kommer utforska och samtala om under helgen.

Undervisningen kommer bland annat att ta utgångspunkt i berättelsen om kvinnan vid Sykars brunn som Jesus möter just där hon är. Han ser henne, samtalar med henne om hennes liv – ocensurerat och kärleksfullt. Han möter henne i ögonhöjd, genomskådar henne, befriar henne och ger henne mer än hon kunde föreställa sig. Han ger henne av det vatten som gör att hon blir fri, hel och modig – han ger av sig själv.

Under helgen kommer det också att vara tid för kreativitet, bön, lovsång, kontemplation och reflektion. Vi kommer även att få höra olika korta livsberättelser från några deltagare. Gud har gett oss till varandra och till att leva i gemenskap och byggas upp av varandra. Vår förhoppning är att ta tillvara de erfarenheter av livet med Jesus vi har med oss – för att lära känna honom ännu mer.

Vi kommer forma helgen tillsammans, men utgå ifrån en ram med undervisning och olika samlingar varvat med tid för samtal, kreativitet och reflektion. God mat och gemenskap kommer också att vara viktiga inslag.
Kom som du är med den historia som är din. Kom som du är med allt det som präglar ditt liv just nu. Kom som du är med den längtan du bär på. Kom som du är och låt dig fyllas på av Guds Ande och god gemenskap.

 • Helgen börjar med kvällsmat fredag den 24 april kl. 17 och avslutas söndag den 26 april senast kl. 15.
 • Anmäl dig genom att maila namn, telefonnummer och ev. specialkost till kvinnoweekend@elmbv.se
  Sista anmälningsdag är 29 mars 2020. OBS! antalet platser är begränsat.
 • Pris för mat och logi hela helgen: 790 kr (självkostnadspris)
  Bökebäck har flerbäddsrum och det är bra om man kan vara med hela helgen.
  Har du frågor kan du maila till oss på kvinnoweekend@elmbv.se eller ringa Benedikte på 0734-393 139.
 • Bökebäcksgården
  Norra Kustvägen 568-5, 263 92 Jonstorp
  GPS-koordinator till Bökebäck: 56.256698, 12.640020
  www.bokebacksgarden.se

Lite om oss som ordnar helgen:

 • THERESE EKLUND – Industridesigner som är övertygad om att Gud har en plan för mig. Min längtan är att bli mer villig att följa den och att lära känna honom bättre. Jag älskar natur och djur, är en känslomänniska som tar in mycket intryck och uppskattar det vackra i livet.
  Min önskan för helgen är att vi får ihop ett gött gäng kvinnor i olika åldrar och med olika erfarenheter av livet som alla bär på en längtan att lära känna Jesus mer. Att få be och fördjupa oss i tron tillsammans, få njuta av naturen och se mer av det liv som Gud vill ge oss. Att få styrka, mod och öppnade ögon och öron helt enkelt!
 • RAKEL SMETANA – Missionssekreterare i ELM som älskar människor, mångkultur, musik och mission. Jag längtar efter ett liv där Jesus och nåden ännu mer ska få genomsyra min vardag, min personlighet, mina tankar, känslor och mina relationer.
  Min önskan med kvinnoweekenden är att vi alla ska få lämna vår vardag för att få tid för vila och rekreation både på ett andligt, personligt och ett socialt plan. Jag längtar efter att få möta kvinnor i alla åldrar och berikas av en varm och äkta gemenskap där Jesus får stå i centrum och där livet får plats.
 • BENEDIKTE NILSSON – Organisations- och ledarskapskonsult som älskar livet och ser fram emot himlen. Min längtan är att leva ett liv i Guds närhet så att han får prägla allt jag är och gör. Människor och organisationer är det jag ägnar min tid åt och jag ser det som en förmån att få vara med på sidolinjen i olika personers och organisationers utveckling och resa. Jag inspireras av nya möten och livsberättelser – i Sverige och runt om i världen.
  Min önskan för kvinnoweekenden är att vi alla ska få upptäcka vilken frihet det är att leva i nära relation med Jesus. Jag längtar efter att få se Gud sätta människor fria av vad det än är som binder dem.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer