MOVE-volontärer och korttidsinsats

Den 9 september åker en skandinavisk delegation till norra Peru. Janne Smetana åker på ett korttidsuppdrag på tre månader till Piura och Chiclayo och tillsammans med honom reser fyra volontärer: Klara Pettersson och Miriam Fridstrand reser som movevolontärer via ELUs ledarutbildning – inriktning utland, Vibeke Ydema, och Sara Agnes Bomholt Sortkär reser för ELM Danmark. Alla fyra volontärer kommer att vara placerade i Chiclayo fram till maj 2022.

I videon nedan kan du höra Miriam och Klara presentera sig själva, och under videon kan du läsa en presentation av dem.

Var med och bär gänget i bön!

 

KLARA PETTERSSON, PERU, sept 2021-maj 2022

Klara Pettersson är född och uppvuxen i Vittsjö. Efter gymnasiet gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola. Under sommaren 2021 jobbade hon som barnledare för ELM Syd. Hösten 2021 påbörjade Klara ELUs ledarutbildning – inriktning utland och hon befinner sig just nu i Chiclayo i norra Peru som movevolontär. Klara hjälper till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo samt hjälper till i kyrkans utåtriktade studentarbete.

Vill du kontakta Klara så kan du maila på: move.klara@elmbv.se

 

MIRIAM FRIDSTRAND, PERU, sept 2021-maj 2022

Miriam är född och uppvuxen i Sollentuna. Miriam tog studenten våren 2021 och under sommaren 2021 jobbade hon som kyrkvaktmästare och hjälpte också till på Sollentunas församlings barnkollo. Hösten 2021 påbörjade Miriam ELUs ledarutbildning – inriktning utland och hon befinner sig just nu i Chiclayo i norra Peru som movevolontär. Miriam hjälper till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo samt hjälper till i kyrkans utåtriktade studentarbete.

Vill du kontakta Miriam så kan du maila på: move.miriam@elmbv.se

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer