Nya utsända till Chiclayo, Peru

Under det senaste året har vi letat efter någon/några som kunde resa till Chiclayo för att hjälpa till med missionärsbarnens skolgång. Sedan Ida Gustavsson åkte hem i juni har Ann-Charlotte skött dessa uppgifter men det har resulterat i att hon haft mindre tid för att hjälpa till i missionsarbetet.

Gud har har äntligen hört våra böner och vi kan nu med glädje meddela att Henrik och Rebecca Andersson, Mölndal, reser till Peru i mitten av januari på en korttidsinsats på ett år. Planen är att de ska studera spanska i Arequipa, södra Peru, i en månad och sedan flytta till Chiclayo i mitten av februari. Vid sidan om skolarbetet kommer de också att hjälpa till i missionsarbetet. Här följer en presentation av dem:

Henrik och Beccy (Rebecca) heter vi. Vi är välsignade med två fina döttrar, Mathea och Clara. Henrik har läst teologi på Församlingsfakulteten i Göteborg och har de senaste fyra åren arbetat som profilpedagog på en kristen friskola, där kristendomsundervisning och elevassistans har varit de främsta uppgifterna. Han har också vikarierat i andra ämnen.

Rebecca är utbildad  sjuksköterska och är snart färdig skolsköterska. För tillfället bor vi i Mölndal men familjen blickar nu mot Peru och Chiclayo! Vi gläds åt att få använda våra gåvor i missionens tjänst, en glädje som bl.a vår församling, Immanuelförsamlingen, hjälpt oss att upptäcka. Det är en underbar möjlighet som Gud nu verkar ha berett för oss. Tänk att som familj få lägga ännu mer av vår tid och våra gåvor i vår Herres tjänst genom att på olika sätt bidra till att förmedla det goda budskapet om Jesus Kristus! Det ska bli roligt att få träffa Janne, Annis och deras barn och vi ser fram emot att få hjälpa dem i deras viktiga arbete. Vi ber nu om Guds välsignelse och era förböner inför detta.

Henrik och Rebecca Andersson med barnen Mathea och Clara

Henrik och Rebecca Andersson med barnen Mathea och Clara

Tacka och prisa Herren för att Henrik och Rebecca ställt sig villiga att användas i missionens tjänst. Följ familjen i bön när de nu förbereder sig inför utresa.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer