Rapport från NUM

Trots köer på E6:an och tågförseningar kom vi fram till Strandhem där ELMs nämnd för utlandsmission (NUM) sammanträdde 2-3 mars.

Fredagskvällen ägnades åt verksamhetsplanen för 2019. Styrelsen har beslutat att de vill satsa på att nå ut till en ny folkgrupp. Vi i NUM vill också detta och önskar då strukturera om arbetet något inför nästa år och som vanligt sända ut fler missionärer. Vårt förslag lämnas vidare till styrelsen som får diskutera det innan årsmötet beslutar om hur verksamhetsplanen ska se ut för nästa år. Vi hoppas att årsmötet antar utmaningen att nå ut till ett nytt folkslag och ber att fler ska tacka ja till en kallelse som utsända.

På lördagsförmiddagen fick vi möjlighet att träffa Hjalmar och Lisa Unosson, dagen före deras missionärsinvigning. De har gått en missiologikurs för Rune Imberg på Församlingsfakulteten och har nu lämnat sin lägenhet i Göteborg och flyttat till Hjalmars föräldrar i Ramnekärr för att gå ytterligare en kurs på Strandhem innan de åker till Arequipa i Peru,  där de kommer att studera spanska. Vi fick ta del av deras tankar och oro inför det som väntar och fick försöka uppmuntra och be för dem och framtiden som missionärer i Peru.

Jonny Bjuremo har precis kommit hem från ett besök i Eritrea och fick rapportera från sina upplevelser där. Han fick besöka Evangelisk-lutherska kyrkans i Eritrea (ELCE) årsmöte. Det kommer mycket människor till gudstjänsterna inom ELCE och det finns en pastorsutbildning som hade behövt fler lärare. Vi hoppas att någon från ELM ska få möjlighet att besöka Eritrea snart igen!

Som vanligt fick vi konstatera att skörden är stor, men arbetarna är få. Be med oss, att Gud ska sända arbetare till sin skörd.

Vid pennan

Hanna Ek

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer