Rapport från NUM

Den 12-13 mars hade NUM sammanträde som var planerat att hållas på Strandhems missionsgård. Liksom flera tidigare sammanträden fick även detta hållas digitalt via Zoom. Vi, liksom samhället i stort, har nu blivit vana vid att anpassa oss till coronapandemins alla konsekvenser och tack vare tekniken är det inga större bekymmer att ha digitala sammanträden. Jag, och flera med mig, ser dock fram emot tiden då vi kan träffas igen som vanligt. Låt oss be för att coronapandemins konsekvenser ska bli så milda som det bara går och att tiden kommer snart då smittan förpassas till historieböckerna.

 

Om konsekvenserna av coronapandemin upplevs som jobbiga här i Sverige så vågar jag påstå att det är betydligt värre för många av människorna i de länder där ELM har missionärer, såväl lokalbefolkningen i stort, våra missionärer och människorna i de lokala samarbetskyrkorna är prövade av pandemin. Pandemin har påverkat missionen på ett sådant sätt att vi har missionärer som ännu inte kunnat återvända till fältet, hur detta påverkar planeringen för hela missionsinsatsen är ännu oklart, men något att be för och överlämna i Guds händer. 

En glädjande nyhet är ELUs ledarutbildning med inriktning på utlandsmission som planeras starta nästa termin. Att väcka (och bejaka!) intresset för utlandsmission hos ungdomar är särskilt angeläget. Vi är många som gläds åt detta initiativ! 

 

Tack för alla förböner! Fortsätt att lyfta upp NUM och framförallt missionärerna inför Guds ansikte i bön. 

 

I Kristus
Christian Sturesson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer