Rapport från NUM – augusti

 

Rapport från Nämnden för utlandsmission – augusti

 

Den 18-19 augusti samlades NUM för ett möte på Åhus missionsgård. Samtliga ledamöter hade möjlighet att närvara åtminstone delar av helgen. Nämnden välkomnade två nya ledamöter, Lovisa Andersson och Maria Rubenson, och tackade av Christian Sturesson. Under de två dagarna fördes samtal kring ekonomi, strategi och situationen på de olika missionsfälten.

Östafrika
ELM fortsätter att stötta kyrkorna i Eritrea, Etiopien och Kenya. ELM vill ha en levande och god relation med våra samarbetskyrkor i Östafrika. Var med i bön för ett fortsatt gott samarbete med våra östafrikanska syskon. Under hösten kommer missionssekreterare Johannes Heule att göra ett besök i kyrkan i Kenya. Han kommer då också att få träffa de tre Move-volontärerna Vilma, Filippa och Simona som under hösten kommer att vara med i arbetet på Bethesda.

Peru
Lisa och Hjalmar Unosson är tillbaka i Chiclayo efter semester i Sverige i sommar, de fortsätter med sina tidigare uppgifter samt har förberett för volontärernas ankomst. I sommar har kyrkan i Chiclayo bland annat haft en veckas bibelskola med undervisning för alla, men även en del specifikt riktad till pastorerna. Församlingen i Las Lomas anordnade ett välbesökt barnläger. Den 2 juli invigdes den nya lokalen i Piura, med flera medverkande från församlingarna i Chiclayo. Be gärna för församlingarna i Chiclayo och Piura, för klokt ledarskap och växt i församlingarnas alla delar. Be även för missionärerna och de tre volontärerna Maria, Clara och Gustav som kommer att vara i Chiclayo under detta läsår.

Främre Asien
Två volontärer, Amandus och Matilda, kommer under hösten att befinna sig i Främre Asien för att arbeta med ett mediaprojekt för en samarbetsorganisation till ELM. De kommer bland annat att få besök av Daniel Ringdahl som under hösten kommer att åka dit för att upprätthålla de kontakter som vi har på plats. ELMs återvända medarbetare är fortsatt anställda en period för efterarbete utifrån sin tid på fält. Ni får gärna be för volontärerna och rekryteringen av nya medarbetare till Främre Asien.

Rekrytering
En arbetsgrupp jobbar med rekrytering av nya medarbetare till Peru och Främre Asien. Var gärna med i bön för deras arbete och att Gud kallar villiga arbetare till sin skörd.

/Maria Rubensson
September 2023

 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer