Rapport från NUM – oktober

 

Rapport från Nämnden för utlandsmission – oktober

 

NUM har återigen haft förmånen att samlas. 20-21 oktober sammanträdde vi på Strandhems Missionsgård, där ett gäng var fysiskt närvarande och några satt uppkopplade via länk. Det var härligt att få träffas igen.

Gunnar Åström inledde med att läsa från Matteusevangeliet 24. Kapitlet handlar om tecken på den sista tiden. I Matt 24:6 står: Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Gunnar upprepar: Se då till att ni inte blir skrämda. Med anledning av världsläget och de många skjutningarna här i Sverige påminner Gunnar oss om att inte vara rädda. Rädsla kan förlama oss, stänga inne oss. Jesus vill att vi ska se till att inte bli skrämda. Tänkvärt!

På fredag kväll hade vi glädjen att få träffa SAM som nu avslutat efteranställningen i Sverige, efter 4 år på fältet. Vi fick tillfälle att framföra vårt tack till SAM för deras arbete i Främre Asien.

Rekryteringsgruppen fortsätter att arbeta för att ELM ska kunna sända ut nya missionärer. Håll ut i bön för detta och fortsätt vara uthålliga i givandet!

Har ni tänkt på samma sak som jag? När man läser och skrollar på mobilen här på ELMs hemsida, så är det en sak som alltid finns kvar på mobilskärmen. Något som inte försvinner när man skrollar. Det är en liten blå ruta med den korta texten: Ge en gåva. Tänk så fantastiskt! Så fantastiskt att vi ständigt får möjlighet att ge av de medel Gud anförtrott oss med. Du kan just nu vara med och ge till arbetet i Östafrika, Främre Asien och Peru.

NUM har glädjen att berätta att ELM Danmark, med stöd från ELM i Sverige, har anställt en pendlarmissionär till Peru. Roar Steffensen kommer att göra kortare resor till Peru, där han kommer tjänstgöra som missionär.

Nästa NUM-sammanträde blir i januari.

/Anna-Maria Andersson
November 2023

 

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer