Rapport från sammanträde med NUM

17-18 mars var Nämnden för utlandsmission (NUM) samlad på Åhus missionsgård för sammanträde. Det som tog upp mycket av fredagen var diskussionen om verksamhetsplanen för 2018.

Vad ska vi göra egentligen? Våra missionssekreterare vill mycket, vilket är uppmuntrande. Det spännande med det arbetet är hörsamheten efter vad Gud vill. Vad är Guds planer för arbetet i Piura? Hur ser framtiden för Lutherska Teologiska Seminariet i Asella ut? Vad vill Gud med oss och barnhemmet Bethesda? Ska vi öka, minska eller behålla samma ekonomiska stöttning till musikskolan i Asmera? Kommer Gud ge arbetare och missionärer? Vi ser möjligheterna, både i Peru och korttidsinsatser i Etiopien, men ber vi om det? Är du och jag villiga att gå när Gud kallar?

Efter en god natts sömn fortsatte sammanträdet med ett möte med Julia Nilsson, volontär som har kommit hem från Kenya. Så uppmuntrande det är att dela både utmaningar och glädjeämnen och komma närmare vardagen för de före detta gatupojkarna. Sedan fortsatt med genomgång av de olika missionsländerna där varje land har sina utmaningar och glädjeämnen. Något att särskilt be och följa nu är Peru där regnet har förstört mycket och gör livet svårt för många. Glöm inte att också be för våra missionärer och samarbetskyrkorna.

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer