Slutrapport canastas

Vår missionär i Peru, Ann-Charlotte Smetana berättar här om hur julkorgarna, canastas, från julinsamlingen delades ut i de olika församlingarna.

Man valde lite olika strategier för utdelandet av korgarna i de respektive församlingarna:

I San Antonio besökte man de utvalda familjerna för att personligen dela ut julkorgarna. De fick läsa något från Bibeln, be tillsammans och överräcka den välfyllda korgen, som en gåva från Gud. Flera av dem som deltog i utdelandet har uttryckt hur tagna de blev vid flera av dessa möten. Trots att de bott i San Antonio hela sina liv och passerat dessa hus många gånger, blev de överraskade av den nöd som mötte dem när de klev innanför dörren. På utsidan kan vi visa upp en fasad, våra kläder kan vara hela och rena, men i en människas hem får vi en glimt av hur det egentligen är. Detta i sin tur har fött en nöd i församlingen att be för dessa hem! Att Biblarna, som låg i korgarna, kan få fortsätta bli till välsignelse. Flera kvinnor blev helt överväldigade och brast i gråt bara för att någon tänkt på dem. Även här sitter många äldre ensamma i sina hus.

I Las Brisas gjorde man lite annorlunda. Man bjöd in de utvalda till en enkel gudstjänst i kyrkan och delade ut julkorgarna i slutet. Lucila berättade att det var väldigt positivt och att 3–4 stycken av de inbjudna nu kommer till kvinnogruppen och på gudstjänster. Fantastiskt! Förhoppningen är att fler ska hitta till kyrkan.

  Kyrkan i Las Lomas delade ut korgarna i en stadsdel i Chiclayo som heter Ciudad de Dios (Guds stad), där de tidigare evangeliserat. De bjöd in fattiga familjer till andakt och chocolatada, med varm choklad och panetón. Det var ett hundratal som kom, förutom de inbjudna också många barn! Församlingen noterade namn och telefonnummer och hoppas kunna följa upp besöket.

  I Piura fick församlingen ta med sig någon de kände som de visste hade behov. Vid en särskild samling höll Steffen en andakt och korgarna delades ut.

  Det blev en del jobb för kyrkorna att administrera det hela, men alla var otroligt glada och nöjda över att ha fått överräcka denna gåva. Det fick verkligen bli en fantastisk påminnelse om, och en bild av, den stora oförtjänta gåva som Gud gav till oss, när Jesus föddes hit till jorden!

  Ann-Charlotte Smetana

  Missionär, Peru

  Andra inlägg

  Sista tiden i Kenya

  Sista tiden i Kenya

  I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

  Rapport från NUM – maj

  Rapport från NUM – maj

  På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

  Bär en volontär

  Bär en volontär

  Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

  0 kommentarer