Sommarläger för barn i Chiclayo

I Peru är det sommarlov januari-mars. Under dessa sommarmånader brukar kyrkan i Chiclayo arrangera evangeliserande sommarläger ute i församlingarna och dessa brukar vara väldigt välbesökta. I år arrangerades dessa läger den 11–15 februari. ELMs missionär Lisa Unosson hade möjlighet att besöka två av dessa läger.

Isabel Gomez är glad och stolt över de runt 100 barn som varje eftermiddag denna vecka kommit till samlingarna i San Antonio. Hon har köpt bananer men undrar om de kommer räcka till alla … Det börjar med en gemensam samling med sång och dans och frågor om föregående dags lektion som barnen får svara på. Det är högljutt och livligt, med svenska ögon kan man se det som organiserat kaos … Sedan delas barnen upp i tre grupper utifrån ålder. Den yngsta gruppen är störst och de får nu en lektion om Gideon och de 300 krigarna.

I Las Brisas har man denna vecka med de cirka 60 barnen använt ett material som heter PARE (=stopp) som vill motarbeta sexuella övergrepp genom att lära barn att deras kroppar är skapade av Gud, och de får lära sig om hur de kan känna igen och vad de ska göra om någon vuxen gör ovälkomna närmanden. Att kunna säga NEJ! är viktigt! Lety Nuñez berättar att församlingen också vill missionera genom dessa sommarläger. De flesta barnen har inte föräldrar som går i kyrkan och de samlar därför in barnens adresser för att sedan kunna göra hembesök.

Det är ett imponerande engagemang vi får se. Det är många barn och relativt få vuxna, och det är inte alltid som alla barn ser ut att lyssna så uppmärksamt. Vi får be att det ändå sås frön inom dem och att Gud ger växten i rätt tid!

Lisa Unosson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer