Unossons återvänder till Peru!

Unossons återvänder till Peru!

Den 7 maj reser Lisa och Hjalmar Unosson och barnen Erik och Anneli tillbaka till sitt hem i Chiclayo norra Peru. Coronapandemin har gjort att de nu tillbringat 10 månader i Sverige. De har kunnat sköta delar av missionsarbetet på distans men ser nu fram emot att både få komma hem till Chiclayo och att finnas på plats för att stödja kyrkan och vännerna där.

Smittantalet i Peru ligger fortfarande ganska stabilt på en väldigt hög nivå men landet har öppnat upp och risken för en ny locklown verkar minimal. För en tid sedan hävdes inreseförbudet i Peru vilket öppnade möjligheterna att planera för deras återresa.

Unossons känner en stark längtan att återvända hem och frustrationen av att vara långt ifrån arbetet och vännerna i Peru har tilltagit. ELM har i samråd med norska missionärer på plats, kyrkans representanter i Chiclayo och aktuellt försäkringsbolag bedömt att det är fullt möjligt att återvända – men det är ett hårt coronadrabbat Peru de kommer att möta.

Följ familjen Unosson i bön och sänd dem gärna några uppmuntrande ord inför deras återresa. Be också om att Herren ska förbarma sig över Peru och alla som lider så svårt där.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer