Äldredag med San Antonio

I tisdags gjorde vi något väldigt roligt! Jag och Ann-Charlotte bjöd in de äldre i kyrkan i San Antonio till en äldredag (alla kom!). Vi började med bibelstudium och kaffe hemma hos oss innan vi åkte till stranden där vi slappade en stund och åt lunch tillsammans, med seviche som förrätt (den goda peruanska traditionella fiskrätten).

  Det var så uppmuntrande så jag ville dela detta mer er på bloggen. De äldre har mycket att ge oss. De bär vittne om tro och uthållighet. Två av de äldre i San Antonio heter Dario och Elisabeth. De kommer troget till gudstjänsten varje söndag om hälsan tillåter dem. Dario, 81 år, som  på grund av sjukdom i sin fot måste kämpa för varje steg, kommer alltid till kyrkan med ett leende på sina läppar.  Paret brukar ofta stolt berätta att just de utgör ”kyrkans första stenar”. Det var just i deras hus som man allra först tog emot missionärer från USA, det som sedan växt till att bli de fyra församlingar som idag utgör IELCH.

  Som bibelstudium hade vi Psalm 92: De rättfärdiga grönskar som palmer, de växer som cedrar på Libanon… Även vid hög ålder bär de frukt, de frodas och grönskar för att förkunna att Herren, min klippa, är rättfärdig.

   Andra inlägg

   Sista tiden i Kenya

   Sista tiden i Kenya

   I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

   Rapport från NUM – maj

   Rapport från NUM – maj

   På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

   3 Kommentarer

   1. Vilket fint initiativ! Säkert mycket uppskattat av alla parter. frid! //Mattias

    Svara
   2. MAravilloso!

    Svara
   3. Bra initiativ! Jag gläds med de gamla, vet hur roligt det var när jag gamle var hos er!
    Gud välsigne er i er gärning!
    Pappa

    Svara

   Skicka en kommentar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.