Årets konsultationer i Chiclayo är över

En intensiv men rolig vecka är över. Det har varit många och långa samtal med kyrkan på dagarna. Dels kring det samarbetsavtal vi tillsammans arbetat fram, dels angående kyrkans önskemål angående kommande missionärer, kyrkans vision och framtidsplaner, hur kyrka och mission hanterar de ekonomiska resurserna, hur man tar hand om kyrkans präster och predikanter m.m. Intressanta och viktiga frågor att arbeta vidare med. Under dagarna så avrapporterades det också från kyrkans olika församlingar och verksamheter och vi fick en god överblick.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvällarna har ägnats åt undervisning i de olika församlingarna. ELMs missionsledare Erik J Andersson och WMLPs missionssekreterare Juan Fernandez har undervisat. Det som satte sig mest hos mig av undervisningen var när Erik på ett enkelt och pedagogiskt sätt beskrev reformationens betydelse då och nu med utgångspunkt i ”Nåden allena”, ”Tron allena” och ”Skriften allena”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I fredags avslutades de officiella samtalen med ett fint kvällsmöte där vi också fick ta del av Herrens Heliga Nattvard tillsammans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fick också under högtidliga omständigheter underteckna det samarbetsavtal vi arbetat fram. Det blev en historisk stund eftersom det är det första avtalet någonsin mellan ELM och IELCH. Vi hoppas och tror att detta samarbetsavtal kan vara en god grund för vårt framtida arbete och att det kan få vara med och stärka kyrkans ”självförtroende och Gudsberoende” – som det står i vår strategi för ELMs utlandsmission.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samarbetsavtalet undertecknas

Helgen ägnades åt de årliga festligheterna i församlingen i San Antonio. Detta år firade de 10 års jubileum vilket gjordes med pompa och ståt, som sig bör här i Peru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”The messengers” ledde lovsången

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juan Fernandes (WMPL), Jan Ulrik, Pastor Marci Gomez och jag hugger in på tårtan

Nu befinner jag mig i Piura. Tre timmars bussresa genom ökenlandskap norrut från Chiclayo. Erik kom redan igår och predikade på gudstjänsten här idag. Under morgondagen ska vi få tid att samtala mer med vår missionär Steffen Baagö Madsen som bor och arbetar här. Sen åker Erik hem. Jag stannar några dagar till för att ta del av missionsarbetet i Piura. Mer om detta i nästa blogg. Nu har solen här i Peru gått ner för idag – men den går strax upp i Sverige för en ny dag. En ny dag att nå människor med evangeliet, både i Sverige och Peru.

Godnatt Peru och Godmorgon Sverige

//Rakel Smetana

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Hoppas att du får en bra tid i Piura.
    Gunnel

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.