Åter i Sverige

Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ.
Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid (Ps 121:7-8).

Vi är på svensk mark sedan snart två veckor och vi försöker ta in att vi har bytt värld, dvs vi har bytt kultur, språk, rutiner, natur, klimat, hur vi bor och vem vi träffar. Guds löfte om att Herren bevarar sitt folk gäller också idag. Vi kan se hur Gud lett vår utgång ur Peru och vi ber om att Han på samma sätt ska vara med i vår ingång i Sverige och vårt nya liv här.

Vi fick fina avslutningar med församlingarna i Chiclayo, varje församling hade förberett ett litet avskedskalas för oss vilket värmde oss mycket. Och vi hann med det mesta av det vi hoppades få klart. Förutom att packa och flytta och ta hand om såväl privata som missionens saker samt få ett bra avslut med barnens skola, så hann Lisa också med att göra en liten utvärdering av relationen mellan varje församling och dess pastor. Detta utifrån att kontraktet mellan kyrkan och missionen gällande pastorernas löner ska förnyas. Denna utvärdering är värdefull som utgångspunkt för missionens fortsatta samarbete med den lutherska kyrkan i Chiclayo och Piura. Det var, som ni kan ana, inte utan att det var en hektisk sista månad… Till det kom också att hantera alla känslor inför ett avslut och uppbrott. Smärtan och sorgen över att ta farväl av alla människor vi känt och det sammanhang vi varit i – ja, helt enkelt denna epok av vårt liv – överföll oss flera gånger. Den sorgeprocessen är också något som tar sin plats under återetableringen till ett liv i Sverige.

Innan vi kom till Sverige var vi några dagar i Spanien på missionscenter Sarepta. Vi blev väl omhändertagna av Janne och Annis Smetana som nu jobbar där – det var också de missionärer som tog emot oss i Peru när vi reste ut för sex år sedan.

Samtidigt lever vi med återseendets glädje över att få träffa våra familjer igen. Att vi fick vara med på ELMs årskonferens för att möta många av er som stått med oss i arbetet genom bön och givande var också uppmuntrande. Vi har ännu bara tagit de första stegen i att vänja oss vid tanken på att det är i Sverige, Örkelljunga vi ska bo och att vi inte bara är på besök. Men allt har sin tid och vi försöker påminna oss om att Jesus är densamme i Sverige som i Peru. Han vill gå med oss, bevara oss nära sig och leda oss steg för steg på livets väg.

Vi är anställda av ELM fram till siste september och kommer under den tiden ta tid för återetablering, vila och att åka runt för att berätta om missionen i Peru. Vi vill än en gång uttrycka vår stora tacksamhet till er som följt oss under våra år i Peru och som arbetat med oss genom att be för oss och kyrkan och ge till arbetet vi stått i. Vi är så tacksamma för det och har verkligen fått känna oss burna av era förböner!

Med detta blogginlägg vill vi uppmana era att fortsätta be för den lutherska kyrkan i Chiclayo och Piura och för Rakel Smetana som från augusti kommer att vara ELMs utsände i Peru.

Till sist vill vi önska er alla Guds rika välsignelse!
Varma hälsningar från Lisa & Hjalmar, Erik, Anneli och Maria.

 

Andra inlägg

Tuonane tena, Kenya!

Tuonane tena, Kenya!

Det var konstigt att komma tillbaka till vardagen och människorna här i Sverige. Inte för att det kändes ovant eller...

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.