Bär en volontär

Vårkampanj 15 maj till 10 juni

Move-volontärer

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande antal ansökningar till att resa ut som volontärer till någon av ELMs fält. Volontäruppdraget är en möjlighet för unga vuxna att växa i sitt lärjungaskap, få upp ögonen för missionsfälten och drabbas av Guds hjärta för alla folk. Det är också en tid då de i ord och handling får ge vidare av det som de fått ta emot från Gud. Men att sända ut människor kräver stöd. De utresande behöver bli burna hemifrån, i bön och givande. Mellan den 12 maj till 2 juni pågår därför ELMs vårkampanj där vi särskilt uppmärksammar och samlar in för att möjliggöra det volontärprogram ELM och ELU erbjuder genom missionskonceptet Move. 

Vi sänder ut volontärer till alla ELMs missionsfält. Till Främre Asien kunde vi under hösten 2023 sända ut två volontärer, som hjälpte en lokal samarbetsorganisation att göra informationsvideor om landet. Till Peru har vi flera år sänt volontärer som under ett läsår hjälper vår samarbetskyrka i allt från barn- och studentarbete, till församlingsplantering.

Till Östafrika har vi de senaste åren sänt volontärer till Bethesda Children Ministry (BCM) utanför Nakuru i Kenya, som arbetar med att rädda och rehabilitera pojkar från gatan. I höst planerar vi återigen att sända ut fem volontärer, två till Peru och tre till Kenya.

15 % till BCM

15 % av insamlingen kommer att gå direkt till Bethesda Children Ministry (BCM) med anledning av att projektet fyller tjugo år. BCM består av både ett rehabiliteringscenter för 10–20 tidigare gatupojkar, och en skola för omkring 150 barn. Skolan erbjuder utbildning utan avgift för barn i ett mer utsatt område, som en preventiv åtgärd för att de inte ska hamna på gatan.

Ett nytt skolsystem sätter press på stora förändringar för skolan. Mer yta, hemkunskapsrum, lekplats, datorrum och utvidgat lantbruk är bara några av de krav som nu ställs på BCM, om de vill fortsätta skolverksamheten. BCM samlar in för att möta de nya kraven.

Genom din gåva är du alltså med och gör det möjligt för BCM att inte bara fortsätta men också utveckla sin verksamhet. De insamlade medlen riktas särskilt till inköp av mer mark som är den viktigaste nyckeln i utvecklingen av skolverksamheten. Medlena betalas ut av ELM när BCM har råd att göra inköpet av marken. Skulle BCM inte nå upp till sina insamlingsmål går de medel vårkampanjen samlar direkt in i hela BCMs verksamhet.

Investera i framtidens missionsvänner. Bekosta en kärleksfull famn för en gatupojke i Nakuru. Ge en förebild i tron till de peruanska ungdomarna och backa upp församlingsplanteringar i Piura. Sänd ut unga att ta nya steg i arbetet i Främre Asien. Bär en volontär!

Märk din gåva med BEV24


Swish 123-495 65 95

PlusGiro 5 58 43-7

Bankgiro 476-1144

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.