Bibelns månad i Chiclayo

Hej Sverige! Svårt att tro att det har gått tre veckor sedan vi hörde av oss sist. Då bodde vi hos våra värdfamiljer och pluggade spanska och nu har vi flyttat in till centrala Chiclayo där missionskontoret ligger och har avslutat våra regelbundna studier. Vi kommer att fortsätta utveckla språkets teoretiska grund en gång i veckan och spanskan kommer visst användas dagligen. 🙂

Utflykt till Pimentel (havet) med ungdomarna i värdfamiljerna.

Missionens kontor och Gustavs boende. Läxor och musik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är glada och mår bra! Jag (Maria) och Clara har hållit oss friska iallafall. Alla hade fantastiska erfarenheter hos våra familjer men det är också skönt att landa där vi kommer att bo i de 9 månader framöver.

Gustav lär sig hur man gör juice från passionsfrukt.

Sista veckan för mig i Las Brisas.

 

 

September anses vara “el mes de la Biblia” eller “Bibelns månad”! Den 30:de september är nämligen San Jerónimos (Hieronymus) dag — en man som dedicerade sitt liv till att förstå och översätta Bibeln till latin. Församlingen i Las Brisas firade med lekar och aktiviteter i parken bakom kyrkan. Tanken var att alla som befann sig där fick vara med och lära sig från Bibeln på ett roligt sätt! Lisa hade förberett en tipsrunda som flera unga killar hakade på. När det skulle delas ut priser (små andaktsböcker) kommer en kille som inte hade fått en pris fram till Lisa och frågade om han också kunde få en eftersom han inte har så mycket att läsa hemma. Tänk att han ska få läsa om Jesus! Barngruppen och ungdomsgruppen bidrog med danser och en drama vilket handlade om en kamp mellan Bibeln och en mobil. Bibeln vann. 🙂 Jag var också med och dansade! Ett bra sätt att lära sig spanska är att lyssna på en sång så många gånger det kräver att lära sig en dans. Som avslutning, delade Pastor Pepé några ord om hur viktigt det är att läsa Bibeln utifrån Ps. 119:105: ”Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.”

 

Biblen v. mobilen drama.

Barnen tränar på dansen.

Jag och en av barnen.

 

 

Fika efter showen och aktiviteterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har också upplevt en peruansk fest då vi alla var bjudna till San Antonio att fira en ungdom från församlingen. Det var en upplevelse! Folket sitter i en ring och lyssnar på tal, äter medans det spelas hög musik och det ska tas bilder med alla gäster. Det blev också några lekar, en kort andakt och en tårbit som man skulle ta med sig hem. 

 

Förra veckan hade vi ett möte om hur vi ska dela upp oss på de olika verksamheter i de tre församlingarna. Detta är vår första vecka som vi kommer att testa det preliminära schemat. Det finns kvinnogrupper, barngrupper, och ungdomsgrupper i alla församlingar. I söndags var jag och Clara på gudstjänsten i Las Lomas för första gången. Det har tyvärr skett många stölder där den senaste månaden. Be om beskydd över den kyrkan från tjuvar och “tjuven som kommer bara för att stjäla, slakta och döda (Joh 10:10).” Be att alla församlingar istället ska få uppleva “liv i överflöd” genom Honom som kom att ge oss liv.

På vägen tillbaka från kyrkan fick jag bjuda två andra som satt i taxin till kyrkan. Vårt utseende skapar utgångspunkt för evangelisation… Oftast får vi frågan vart vi kommer ifrån och vad vi gör här. Mannen i taxin sa att han inte visste att det fanns lutherska kykor i Chiclayo och den andra ville veta vad det var för skillnad mellan katoliker och lutheraner.

Nästa gång vi hörs så kommer eleverna på Strandhem att vara här! Woohoo! Var med och be för deras förberedelser, resan och förberedelserna som Unossons/församlingarna gör här för att ta emot dem.

Tack för allt stöd där hemma! Jag har verkligen känt mig omsluten av välbefinnande och frid vilket säger mig att det är många som ber. 🙂

Allt gott!

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.