Bibelskolan och biblar

Är nu på väg tillbaka till Nairobi för att spendera de sista dagarna med bibelskolan innan de återvänder till Sverige. De senaste dagarna har vi spenderat i Sigowet. Vi har gjort hembesök, umgåtts med församlingen, besökt ett sjukhus, gatuevangeliserat och sålt biblar. Innan bibelskolan åkte till Kenya samlade de in pengar vilket har gjort att vi kunnat köpa in biblar och sedan sälja dem för halva priset.
I början var jag lite tveksam till hur vi skulle lyckas. En del biblar trodde jag nog vi skulle kunna sälja men för 25 000 kr kan man köpa ganska många biblar i alla fall i Kenya där en bibel kostar ungefär 80 kr.
Vi lyckades ändå ganska bra och sålde några biblar på olika stället men inte förrän vi kom till Sigowet insåg jag hur bra det verkligen gick.
Under tre dagar sålde vi över 150 biblar. Vi hade inga stora reklamkampanjer utan berättade bara för de vi hälsade på att det fanns biblar att köpa i kyrkan till reducerat pris. Sen spreds det från person till person så människor strömmade till kyrkan.
Jag blev väldigt förvånad att så många kom för att köpa en bibel. Men jag skämdes samtidigt lite över att jag inte hade trott. Det fick också bli en påminnelse för mig över hur viktigt Guds ord är. Att få se glädjen hos de som kunde köpa sig en egen bibel fick mig att uppskatta min egen bibel mycket mer. Och tacksamheten över det reducerades priset fyllde mig med glädje.
/Ester Birgersson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.