Böneupprop

Det finns ett uppdrag att slutföra. Gud har i alla tider varit initiativtagaren till att söka upp och frälsa människor som riskerar att gå förlorade. ELM har varit medarbetare i det uppdraget i mer än 100 år, och ännu finns det mer att göra. Nu söker vi människor, singlar, par eller familjer, som vill gå in i ELMs tjänst för Guds rike i utlandet. ELM söker människor som är villiga att resa antingen till Peru eller till Främre Asien under hösten 2023, för att under några år stödja de kristna på respektive plats.

Vi behöver din hjälp för att hitta rätt personer! Kanske du själv eller någon i din närhet ska resa ut för ELM?

I Peru arbetar vi huvudsakligen i norra Peru i staden Chiclayo där det idag finns en evangelisk-luthersk kyrka med tre församlingar. ELM arbetar även med en församlingsplantering i staden Piura, tre timmar norr om Chiclayo. ELM söker medarbetare som kan arbeta med evangelisation, församlingsarbete och studentarbete i Piura och Chiclayo. Specifika arbetsuppgifter utformas utifrån personlig kompetens och aktuella behov.

I Främre Asien handlar uppdraget om evangelisation bland ett onått folk. Vi ser gärna att kommande utsända har en bakgrund inom skola, akademi el. dyl. som man skulle kunna arbeta med i civilsamhället och parallellt med detta stödja de lokala kristna och olika kyrkliga verksamheter. Om ett gift par reser ut kan det räcka med att en av dem har en civil anställning. Specifika arbetsuppgifter utformas utifrån personlig kompetens och aktuella behov.

Rekryteringen av nya medarbetare till utlandet är både spännande och meningsfullt, och samtidigt väldigt utmanande. Var därför med i bön för våra rekryteringar!

VILL DU VARA MED OCH BE för församlingarna i Peru och Främre Asien, och att Herren kallar, utrustar och sänder medarbetare dit?
VILL DU VARA MED OCH GE så att det ska blir möjligt att täcka de behov som finns?
VILL DU VARA MED OCH GÅ om Herren kallar DIG att gå eller uppmuntra andra att gå på hans kallelse?

Välkommen att kontakta Rakel Smetana och Daniel Ringdahl.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer