Dags för nya sandaler

Det är snart sex år sedan jag ”flyttade in” på Strandhem där jag har mitt kontor. Den 15 november 2010 började jag tjänsten som missionsföreståndare (som efter drygt ett år blev missionsledare). Jag påmindes om detta för en stund sedan när jag på golvet under skrivbordet fann en smutsig bit kork. Min första tanke var: ”Var kommer det ifrån?” Men det tog mig bara några sekunder att förstå att det gått ytterligare två år – och mina inneskor börjar falla sönder.

För sex år sedan köpte jag nämligen ett par billiga sandaler på ICA Maxi för att använda dem som inneskor på Strandhem. Efter två år var de utslitna. Då märkte jag det på att sulan lossnade så att jag halvsnubblade i trappan ett par gånger. Jag köpte ett par likadana. Också de hängde med i två år. Och nu är det dags att byta igen. Undrar om Maxi har kvar samma modell i sortimentet? Eller ska jag våga drömma om Scholl eller Birkenstock som jag använde när jag dagarna i ända promenerade i sjukhuskorridorer i min ungdom?

Vi är så vana att mäta tid i klockans och kalenderns enheter (jag köpte 2017 års papperskalender idag). Men kanske är det nyttigt att ibland se på andra tidsmarkörer. 2010, 2012, 2014 o s v är bara siffror. Tre par utslitna sandaler är mer konkret. Eller inventeringen av vinterkläder (som vi ägnade lördagskvällen åt) där hemma. Barnen blir inte bara äldre, utan – Gud vare tack – de växer. Nya kläder behövs och gamla kan lämnas till yngre syskon, släktingar eller vänner.

/ErikJA

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

2 Kommentarer

  1. Sitter i Fritsla och förbereder mig inför att hålla andakt med mina kolleger. Jag kommer idag att utgå ifrån Matt 24:35 ”Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå.”
    Detta är ett trösterikt ord när sandaler eller annat synes falla i bitar.

    Svara
    • Så sant! Hoppas det blir en god dag på jobbet.

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.