Digital jul i ELM

Julen brukar vara en tid då föreningar och församlingar har julfester, julspel, söndagsskolans avslutning och sångstunder. I år kan vi inte göra något av det på de sätt vi är vana vid – men det går på ovana sätt.

Det är någonting som saknas när vi inte kan träffas till söndagsskolefest eller stunder då vi sjunger in julen. De kommande helgerna ska ju vara tider då vi träffar släktingar och vänner och andra som betyder mycket för oss. I stället har umgängeskretsen snävats in allt mer och mer de senaste veckorna, och flera av oss förbereder sig för att fira julen i den allra minsta kretsen. Men i allt detta är Herren densamme och julens evangelium förändras inte trots att omvärlden är alldeles uppochner.

Under hela det här året har jag blivit så glad av att se hur ELMs föreningar och församlingar har ställt om till digitala samlingar när de fysiska inte längre kan genomföras. Många har fortsatt gudstjänstverksamheten mer eller mindre som vanligt men man har sänt via YouTube. Ungdomsgrupper har fortsatt samlas men digitalt och på olika håll har bönesamlingar, hemgrupper och till och med auktioner genomförts. Det är en underbar påminnelse om att vi är en stor familj i Jesu namn som vill och behöver samlas för att höra Guds ord och dela gemenskapen med varandra!

I helgen sände två av ELMs föreningar och församlingar julspel och sångstund, Roseniuskyrkan i Stockholm och Sackeuskyrkan i Umeå. Även ELF i Kristianstad har gjort ett musikprogram. Här kan ni ta del av deras produktioner:

”Vi sjunger in julen” i Sackeuskyrkan

Julspel 2020 i Roseniuskyrkan

Julmusikgudstjänst från ELF i Kristianstad

Tack för de hälsningarna!

Kanske har din förening/församling också gjort en sångstund eller ett julspel? Tipsa mig gärna så jag kan inkludera det i det här inlägget!

God jul och gott nytt år till er alla i Herrens Jesu namn!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.