Dop och byråkrati

Vi är begravda med honom genom dopet till döden för att leva det nya livet, liksom Kristus är uppväckt från de döda genom Faderns härlighet. För om vi är förenade med honom i en död som hans, ska vi också vara det i en uppståndelse som hans.” Rom 6:4-5

I söndags, den 28 augusti, döptes vår Maria i kyrkan i Las Brisas, Chiclayo och det blev en högtidlig och festlig stund då vi fick förundras över Guds handlande med oss i dopet. Att han ger oss uppståndelsens liv, syndernas förlåtelse, ett hopp för evigheten och den helige Ande här i tiden. Vi fick möta mycket av församlingens omtanke och kärlek genom allt de ordnat för oss med dekorationer, agenda, och kyrklunch efteråt. Med på dopet var Marias faddrar Lise & Frederik Berggren Smidt som fram tills nu bott i Arequipa och med via länk var Hjalmars bror Viktor och Jennifer Vestergård, som också är faddrar. Vi kände oss rikt välsignade av allt vi fick var med om!

Under augusti har Hjalmar arbetat mycket med olika byråkratiska processer som livet utomlands innebär, som exempelvis förnyelse av nationella id-kort, pass och att registrera missionens nya styrelse hos myndigheter. Ännu återstår några processer som ni gärna får vara med och be om att det löser sig.

Hjalmar har också haft samtal med pastorerna och fått bistå Gonzalo som pastor i Piura med en del praktiska ting. På bilden ovan jobbas det med dokument angående Gonzalos anställning. För Lisa är det en ny tillvaro att mestadels vara hemmaförälder för att ta hand om Maria men hon fortsätter som tidigare med att sköta missionens ekonomi och att ha samtal med pastorsfruarna och så får vi utvärdera hur det blir. Att vara föräldraledig i Peru ger inte de möjligheter till social stimulans som i Sverige.

Vi ser nu fram emot att om cirka tre veckor ta emot paret Benedikte och Olof Nilsson som ska hjälpa oss och missionen under tre månader och med dem kommer också två volontärer Hanna Nilsson från Eket, Örkelljunga och Louise Hvass från Holstebro, Danmark, som kommer för nio månaders insats. Det ser både vi och barnen fram emot. Med erfarenheter från förra året är vi mer förberedda för nya volontärer, det genererar visserligen en del arbete kommande månad, men vi vet att det är värt det. Tack för att ni står med oss i bön och gör vårt arbete möjligt genom ert givande!

Många hälsningar från Hjalmar & Lisa

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.