Droppens nya redaktör – Kaisa

Hej!

Jag heter Kaisa och tog över som redaktör för Droppen efter Inese och Henny 2 maj.

Jag är halvt finsk och halvt norsk, men föddes i Tanzania där mina föräldrar jobbade som missionsläkare på ett sjukhus. Jag utbildade mig till lärare i Oslo med en bachelor i teologi och mission på Fjellhaug bibel-och missionsskola, ett år engelska på högskolan och ett år med praktisk pedagogik på universitet. När jag skulle börja jobba blev jag kallad till en tjänst som samordnare för barn- och ungdomsarbetet i Vestfold län för Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

Efter två år i Vestfold mötte jag min man Jörgen som kommer från Stockholm. Vi gifte oss och jag flyttade till Norrtälje där han då bodde. Där jobbade jag som engelsklärare i ett och ett halvt år innan vi fick vårt första barn. Vi har nu tre barn: äldsta dottern är 13 år, mellansonen är 11 år och yngsta dottern är 9,5 år gammal. Jag var hemma med dem i flera år och när jag skulle börja jobba blev jag kallad till att jobba deltid som församlingspedagog i Emmauskyrkan, församlingen vi går i här. Det jobbet har jag fortfarande kvar vid sidan av att bli redaktör i Droppen.

Vi har prenumererat på Droppen i vår kyrka i några år och när jag såg annonsen om att tidningen behövde ny redaktör, så sökte jag direkt. Både för att jag älskar att skriva och göra layout, men framför allt för att jag brinner för att nå barn och familjer i Sverige med budskapet om min allra bästa vän, Jesus. Jag tycker verkligen att Droppen är ett bra och viktigt redskap för just det.

Kristna barn runtom i Sverige kan känna sig ensamma och utsatta i ett väldigt sekulariserat samhälle. Genom tidningen kan de känna på en gemenskap med andra kristna barn, de får värdefull undervisning, de får tips om hur de kan läsa Bibeln, och de får många roliga uppgifter som stärker deras kunskap och tro. Jag tror och hoppas också att Droppen kan vara en resurs för familjen; att den kan användas i den dagliga familjeandakten.

En favoritvers i Bibeln som visar hur vår herde, Jesus, tar hand om barnen är: Han vallar sin hjord som en herde, han samlar lammen i sina armar och bär dem i sin famn (Jesaja 40:11). Jesus bär barnen tätt intill sitt hjärta!

Sen hoppas jag även att Droppen kan få nå ut till alla de barn som kanske är med i ett sammanhang i en församling, till exempel en barngrupp eller kommer på ett läger, men som inte kommer från kristna hem. Låt de små barnen komma till mig, sa Jesus, och det säger han fortfarande! Tänk om vi, genom Droppen, kan få nå barn med det fantastiska budskapet om Jesus som vill vara deras allra bästa vän och leda de på vägen han har öppnat till himlen!

Jag gillar också att Droppen är fysisk. Barn i dag utsätts för väldigt mycket information via datorer och det går snabbt, ibland alldeles för mycket och alldeles för snabbt. Droppen får de i handen och det är ett lugn över detta som inte ska underskattas.

Till slut har jag ett önskemål från dig som läser detta blogginlägg: Kan du be för alla barn som får Droppen? Kan du be för familjerna? Och kan du be för mig, redaktionsrådet och alla de som bidrar med saker till tidningen – att Gud ger oss visdom att göra en tidning som tilltalar barnen och ger de en förstärkt tro på Jesus? Utan Gud kan vi ingenting göra och din förbön behövs!

Jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med Droppen och litar på att Gud rustar den han kallar. Jag har redan nu känt på en enorm glädje över alla som vill vara med och bidra med det som behövs för att göra tidningen. Tusen tack!


Har du inte Droppen eller vet du om någon du kan ge den till? Prenumerera på  https://droppen.elmbv.se/prenumeration/. Kostar bara 350kr för ett helt år med 18 nummer!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.