En händelserik vecka på missionsfältet i Peru

Eftersom familjen Unosson reste till Arequipa i södra Peru i några dagar tillbringade jag den gångna veckan i Chiclayo, som blev väldigt händelserik!

Jag fick vara med på fysisk uppstart av pastors- och ledarutbildningen efter pandemin (som vi var med att starta 2017). Sammanträde med kyrkans styrelse (IELCH), och sedan deltog jag på ett mycket spännande digitalt möte med lutherska kyrkan i Ecuador om behovet av missionär- pastorsfamilj till Piura. Coffe y Game, där Miriam Gomez bjuder in andra ungdomar hann jag också med samt hälsa på i Luya, min och Annis missionsområde 2014-18. Det var så givande att återse varandra, be tillsammans, och även se vilken omsorg våra peruanska trossyskon visar dem som finns utanför kyrkans väggar och man försummar aldrig att dela Guds ord med dem!

Jag fick också ordna med möbler till den lägenhet som Klara, Miriam, Vibeke och Sara snart ska flytta in i. Efter teamträff med volontärerna for vi tillbaka till Piura där samlingen för kvinnor var i full gång. Man handtillverkar olika saker, denna kväll en fin tankebok. Det var 7 som kom till kyrkan för första gången som också fick höra Guds ord, i en enkel andakt av pastor Merci.

Arbetet går framåt men vi är alltid beroende av Guds fortsatta välsignelse. Tack för förbön för församlings- och missionsarbetet härute, och för Hjalmar, Lisa, Erik och Annelie och för våra volontärer Klara, Miriam, Vibeke och Sara.

Hälsningar Janne Smetana

  Andra inlägg

  Sista tiden i Kenya

  Sista tiden i Kenya

  I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

  Rapport från NUM – maj

  Rapport från NUM – maj

  På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

  1 kommentar

  1. Guds frid Janne och alla medarbetare i Peru!
   Vi följer Er i bön, om än i skröplighet och brist. Men missionens Herre säger: ”Mig är given all makt i himmelen och på jorden…”.
   Det är till honom vi sätter vårt hopp. -Han ger växten. Så frimodigt ut den ädla säden!
   Kära hälsningar från Ångermanlands skogsbygd,
   /Elisabet &Carlåke

   Svara

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.