En outtröttlig tjänare

Det är en förmån att få resa med en grupp och dessutom en grupp i blandade åldrar. EN resa fast med många olika personer vars ögon och öron ständigt är på helspänn på vad vi kommer få ta del av här näst. Det ställs många frågor och vi uppmärksammas på olika detaljer. Dessa tankar och funderingar delas frimodigt inom gruppen och bidrar till en större förståelse av det vi alla får vara med om.

Denna dag fick vi förmånen att få lära oss mer om befolkningen och religionen i detta område utav en person som ägnat flera årtionde inom detta område. Det var tydligt att vi endast hann skrapa lite lite på ytan. Vilket gav  insikt i hur lite jag kommer ihåg av viss undervisning från grundskole- och gymnasieåren. Därefter fick vi undervisning kring bön och lyssna till Guds röst och vad han vill säga till oss eller till personer i vår närhet. Vi fick direkt öva på att bli stilla, öppna vårt inre, be för varandra och söka Guds tilltal. En övning som berörde och gav mersmak.

Sen tog vi bussen vidare ut på äventyr. Vilket i sig är en upplevelse när man reser i en större grupp i ett område där ingen av oss direkt kan språket. Tur att vi kan räkna så att alla är med. Själv så heter jag NIO av 20 i detta sammanhang.

Efter lunch besökte vi en kyrka där en man outtröttligt står och delar ut Biblar (ca 2000 st/ månad) och annan kristen litteratur. En gudsman som utstrålar värme, frid och glädje. Vi kunde inte kommunicera med ord men det behövdes inte, då de nästan kändes överflödiga i sammanhanget. Att få dela bön och lovsång tillsammans är stort. Det väcker mycket känslor och en stor nöd för alla de människor som vi ser runt omkring som ännu inte har fått se Jesus.

Stäm gärna in i vår bön för detta område, alla människor och vår resa.

”Det går en väg mot framtidenDet hörs en sång från himmelenDär går ett folk från nöd och stridFrån lidande till evig fridDet går ett folk oändligt stortIn i Guds stad, genom dess portDe fyller himlen med sin sångDe sjunger evigheten lång”

Filippa Arvidsson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.