ETIOPIEN 2018-03-16 – Nazareth, Addis Abeba

Efter en halvtaskig nattsömn, dags för frukost klockan sju och avfärd till Addis Abeba kl 7:30. Det skulle vara cirka en timme kvar till Addis och det stämde nog ganska väl, men väl i AA så visade det sig att vi inte var särskilt ensamma … det fanns fler bilar på vägen, jodå, man kan kalla det ”traffic-jam” eller ”trafikkaos”. Ni som varit här vet precis vad jag menar.

Så, vid 9:30 var vi framme. I Etiopien är det ganska viktigt att man klär upp sig lite inför konsultationer, så det fick bli lite ombyte.

Samtalen löpte väl, mycket bön, Bibelläsning, en predikan och sång. Guds Ande bjuds verkligen in vid sådana här samtal och det gör gott!

Jag är tacksam att kunna vara med, det är lärorikt och mycket att sätta sig in i, naturligtvis är det inte möjligt för mig att förstå allt i kyrkans struktur och verksamhet, men en lite klarare bild får man ju. Jonny har erfarenhet och känner till omständigheterna, samt har gåvor som kommer väl till användning. Tack för era förböner!

/Henrik

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.