Ett livstecken från FA

Hej Sverige! Saknat oss?

Tre veckor har gått sen jag och Matilda landade i FA. Vi har det bra! Det finns mycket att berätta och det har varit en förhållandevis händelserik första tid.

Första veckan guidades vi av ELMs tidigare utsände arbetare ”S”. Det var en enorm trygghet att ha en svensktalande (och FA-talande) med oss under de första dygnen. S visade oss en massa historiska platser, tog oss till en utkiksplats med vy över hela denna enorma stad, gav många kulinariska upplevelser, visade hur kollektivtrafiken fungerar samt gav en grundkurs i ”FA-iskt” trafikvett. Bara en sån sak som att gå över gatan fungerar ganska annorlunda från hur det ser ut där hemma. Första dagarna reagerade vi starkt på hur människor går rakt ut i vägen och på hur fort alla fordon susar fram på de minsta av gator. Nu tre veckor senare rycker jag dock på axlarna åt, i mina i normalfall svenska ögon mått mätt, dåraktiga mopedister.

Vi trivs väldigt bra här, om vi räknar bort sömnbristen från den första veckan. Efter att dB-nivån från baren intill det första boendet slog nya rekord femte natten i rad flyttade vi till ett nytt ställe några kvarter bort och här sover vi bra! Vi tackar Gud för att det ordnade sig med ett nytt boende! Vi är också tacksamma för allt vi får uppleva. Maten smakar gott, staden och kulturen är tilltalande och framför allt är alla människor vi träffar här välkomnande och hjälpsamma. S introducerade oss till en massa kontakter, både inhemska och hitflyttade personer med stort hjärta för Gud och FA.

Vi har deltagit i en lokal församlings gudstjänster på söndagarna. Senast fick vi höra om en ung man som varit med i församlingen ett tag men som nu ska deporterats till sitt hemland. Väl i häktet träffade han en annan kristen. Detta blev en sån uppmuntran för dem båda att de ville fira gudstjänst i lägret – och fem personer där fick ta emot Jesus!!! Detta är ett exempel på hur kyrkan lever och växer här, men också ett tydligt tecken på hur Gud kan vända det onda till något gott.

Det finns mycket mer att visa och berätta men detta får räcka för denna gång. Bilderna vi lägger upp kommer framför allt vara på oss, samt mat eller hus (av förklarliga skäl) men det får ni stå ut med! Håll utkik efter fler inlägg snart! Vi ska berätta mer om våra uppgifter här och hur våra dagar ser ut. Tack för allt stöd och alla böner! 🙏

Undertecknat Amandus (och Matilda på ett hörn)

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

1 kommentar

  1. Tack för bilder och berättelse.
    Ni är burna i bön!
    Henrik N

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.