Situationen i Peru

Den senaste månaden har Peru drabbats av El Niño, ett väderfenomen som inneburit stora nederbördsmängder. Piura och Chiclayo där det brukar regna mindre än 20 mm på ett år har flera gånger fått ta emot det flerdubbla på några timmar.

Våra utsända missionärer har tillsammans med församlingsmedlemmar arbetat hårt för att hjälpa drabbade och i möjligaste mån hindra skador på kyrkans lokaler. Missionär Steffen Baagø Madsen och hans familj i Piura har i sitt hem och i kyrkolokalen tagit emot människor, vars hus översvämmats. En av dem var en höggravid kvinna som fick hjälp att komma vidare till sjukhus där hon födde ett friskt barn.

Nödställda familjer som bor i kyrkan i Piura

Förhoppningsvis har regnen klingat av, det vet vi inte ännu. Men vi vet att det återstår mycket arbete i ovädrets spår. Vi är glada över att ha missionärer både i Piura och Chiclayo som kan hjälpa drabbade och tillsammans med församlingarna iordningsställa kyrkorna på nytt. ELM behöver skjuta till en del ekonomiska resurser, men vi vill inte dra ner på det viktiga evangeliserande arbetet. Därför vädjar vi om både förbön och frikostiga gåvor till missionsarbetet i Peru.

Översvämning i Piura.

En av stadsdelarna i Piura som fortfarande ligger under vatten

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer