Familjens andra peruanska

Vi säger välkommen till familjens andra peruanska, vår efterlängtade Maria Ulrika!

I tisdags förmiddag, den 19 juli, skrev vi ett mail till våra förebedjare i Sverige och Danmark och bad om extra förbön, då vårt tredje barn dröjde med att komma ut. Visserligen var vi bara fem dagar efter beräknat förlossningsdatum, men alla ni som själva gått och väntat vet hur det kan vara… Samma eftermiddag kom värkarna igång och blev snabbt täta och starka, och på kvällen kom vår hushjälp Mariela för att stanna med Erik och Anneli medan vi åkte in för att träffa vår läkare och barnmorska. Tyvärr visade det sig att trots rejält värkarbete hade Lisa inte öppnat sig någonting alls. Det konstaterades att Maria låg lite felvinklat med huvudet och inte skulle kunna födas vaginalt. Bedömning var att kejsarsnitt var absolut nödvändigt, vilket också skedde, och 22.15 på kvällen kom hon ut.  

Det blev alltså inte riktigt som vi hoppats, utan istället ett kejsarsnitt som innebär en annan typ av kroppslig och känslomässig påverkan än en normal förlossning. Men vi är mycket tacksamma till vår alltid lika omsorgsfulle himmelske Far för att förlossningen kom igång av sig själv, för god kontakt med vår läkare och barnmorska, att möjligheten till kejsarsnitt finns när komplikationer uppstår, att Maria föddes frisk och stark och att hon mådde väl i magen hela tiden så att  det hela kunde gå lugnt till, utan akut fara eller stress. Och nu är vi bara så glada att äntligen få lära känna henne! Lämpligt nog har (de stora) barnen skollov nästa vecka eftersom Peru firar nationaldag i slutet av juli, så vi ser fram emot att få mycket tid tillsammans och utrymme att vänja oss vid att vara fem i familjen.

Barnmorskan Diana, Lisa och lilla Maria

Tusen tack för era förböner, särskilt de som bads denna tisdag 🙂

Många hälsningar från era utsända
Lisa & Hjalmar Unosson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.