Fest och gudstjänst

En kväll var vi hembjudna till Julia, Isabells mammas 67-års dag. Festen började klockan åtta på kvällen med gudstjänst. Med taxi genom mörka och krokiga vägar kom vi fram till utsatt tid, ingen där – men så småningom fylldes lokalen med barn och barnbarn med flera, kanske 60 personer. Ett stort bord var dukat med allehanda bakverk, tårtor och presenter. Gudstjänsten började med lovsång, sen predikan som följdes av mer sång.

Så kallades jubilaren fram för förbön och de personliga talen avlöste varandra. Tilltuggen serverades och tacktalen fortsatte. Fotograferingen började, först mamma Julia med de sex barnen, sen 26 barnbarn och så vidare. Sist blev det foto med mamma Julia och den svenska gruppen. Fortsatt glädje, sång och dans.

Jag sände en tacksamhetens tanke till Gud för vad denna kvinna betytt och betyder för kyrkan i Chiclayo. Om jag förstår det rätt är Julia med sin storfamilj en av grundpelarna i den evangeliska församlingen i San Antonio. Tolkar det också som att mamman/kvinnan har en nyckelroll i det peruanska samhället.

Det är stort att vara här!

/Ulla Johansson

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Vilken fin bild och text!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.