Följ med när du får chansen

Vilken fantastisk vecka vi har haft i Främre Asien och vilken festdag vi fick avsluta med! Nu har vi som var med på Move-resan kommit hem till Sverige och det är dags att summera veckan och dela lite från vårt påskdagsfirande.

Dagen inleddes med att vi stormade in med ballonger och sång i Algot Westmarks rum för att fira hans 21-årsdag. Efter en jublande påskdagsandakt gick vi sedan ner till havet för att rent konkret se hur våra synder och svårigheter brändes upp och sänktes till botten.

Vi fördelade oss på tre olika kyrkor för att fira gudstjänst och fick delta i fantastisk lovprisning av den uppståndne Herren. I ett land där det är svårt att vara kristen, fick vi en glimt av hur påskens budskap och också församlingsgemenskapen har en oskattbar betydelse. Vi blev varmt välkomnade och fick god knytismat och fina samtal där vi återigen fick ta del av starka livsöden från våra kristna syskon.

På eftermiddagen var vi på hamam (lokalt badhus) och fick uppleva en ångande varm gemenskap mellan skrubb och lödder. Vi var många som kände att det här är ett koncept vi borde ta hem till Sverige!

Avslutningsmiddagen blev en lyxig (men fortfarande billig!) 3-rättersmåltid i en restaurang med utsikt över vattnet.

Till sist hade vi en fantastisk stund i Guds och varandras närhet då vi delade vad vi fått under veckan och vad vi vill sända med varandra.

All ära till Gud för vad Han har gjort med oss den här veckan. Vi tackar också för de fantastiska ledare som har ställt sig i Hans tjänst!

Rakel Smetana som huvudledare har hållit ihop allt både före och under resan på ett underbart sätt. Hon var den sociala gemensamma nämnaren när vi strålade samman från hela Sverige! Hennes härliga värme kombinerad med Wille Sommers sköna energi och alla underbara deltagare gjorde att gruppen inte bara strålade samman utan fick en fantastisk gemenskap som verkligen strålade inifrån och ut!

Under veckan har vi fått ta del av både fin undervisning och inblickar i hur de utsända i landet lever ut Guds kärlek i praktiken. Detta har inspirerat oss alla enormt mycket. Stort tack till er för allt ni har gett oss under veckan, vi går med er i bön!

Vi vet nu att det planeras för minst en resa till Främre Asien i höst, och jag vill verkligen uppmuntra alla som har möjlighet att följa med! Det är fantastiskt att på nära håll få uppleva området, människorna och kulturen. För oss som var med denna gång har det väckts en verklig nöd för det fortsatta arbetet med att sprida evangeliet här. Vi har fått se hur fälten vitnar till skörd och har en stark känsla av att något stort är på väg att hända. Det är så otroligt många som inte känner Jesus och så väldigt få – men helt underbara – kristna som kämpar med att möta behovet av att få veta mer om kristen tro.

Vi får förenas i bönekamp för de stora saker som Gud har planerat för människorna i Främre Asien!

/Cecilia Hammarberg

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.