Följa Luther, 6

Den sista dagen av predikantresan till Tyskland består av busstid. Ganska många timmar på autobahn och andra vägar i Tyskland, sedan Danmark och slutligen Sverige.

Gudstjänsten inleddes med Lova Herren 405: ”Vår Gud är oss en väldig borg”.

I förmiddags firade vi gudstjänst. Vår guide under resan, Anders Reinholdsson, fungerar nu som vår guide i Skriften. 

Kyrkkaffe blev det lite fördröjt när vi tog en paus. Vår chaufför och researrangör Sven-Gunnar Gunnarsson dukade fram ”busskaffe”.

Så kom vi till Rostock och körde ombord på färjan. Två grillade med pommes, och ännu ett gott samtal med bröderna. Några passade också på att köpa något litet i båtens butik för att ha med hem.

I hamnen i Rostock syns strålkastare och bevakningstorn från DDR-tiden dop Rostock var en hamn för det skedde handelsutbyte mellan Öst och Väst.

Nu rullar vi genom Danmark. Möjligen kan de som sitter längst fram redan se bron.

/ErikJA

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

  1. Så kan man då också fira Gudstjänst i en buss! Fantastiskt! I en buss har jag suttit i många, många timmar och förvisso haft många enskilda tankar och böner med min Gud, men en Gudstjänst har jag aldrig varit med om! Tack Erik och ni andra som låtit oss följa med på resan (åtminstone i tankarna). Den sista versen i söndagens psaltarpsalm: ”Fräls ditt folk och välsigna din arvedel, var deras herde och bär dem för evigt!” Ps 28:9.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.