Förändring på gång!

Inte många dagar kvar tills vi har varit här halva tiden av våra fyra månader i Östafrika. Sjukt va fort det går…! Vi har det fortsatt bra! Nu väntar en hel del förändringar, vilket vi ser fram emot samtidigt som det känns som en omställning från den vardag vi har fått här. Skolterminen går mot sitt slut och om drygt en vecka är det skolavslutning. Detta innebär stor fest men också många sorgliga avsked. Dels av alla skolbarn och lärare och dels av de flesta av pojkarna på barnhemmet som åker hem på lovet. Vi har fått lära känna så genuina och fina människor som vi är glada att kalla våra vänner nu och vi kommer verkligen att sakna dem. Tiden vi haft hittills ser vi tillbaka på med stor tacksamhet och många betydelsefulla minnen med alla de härliga människor vi mött! Tack Gud.

Öppna fotot

Harry och Sammy

 

Ytterligare en förändring här är att vi har inlett en period av besök från Sverige, väldigt roligt. Esaias, Filippas man, kom hit i veckan och stannar här i två veckor till. Killarna på barnhemmet välkomnade varmt Esaias och vi fick visa Bethesda för honom. Om några veckor kommer även delar av Simonas familj på besök. Spännande att få visa för våra familjer hur vårt volontäruppdrag ser ut och visa upp Kenya. 

 

Esaias och Mark spelar schack.

 

Andra delen av vår tid här, när skolan är stängd, kommer vi att spendera med de killar som är kvar på barnhemmet. Pojkarna som bor kvar över lovet är antingen barn utan anhöriga eller barn som nyligen flyttat in på barnhemmet och därför stannar kvar. Detta kommer innebära en vardag som på många sätt liknar de helgdagar vi har spenderat på Bethesda hittills med spel, fotboll, lek, samtal och vardagssysslor. En möjlighet att komma de barnen ännu närmare och få mer tid bara med dem. Vi kommer också att ha mer tid till att åka på utflykter och göra hembesök, bland annat hemma hos Pastor Langat (vår handledare här) och förhoppningsvis flera av de lärare vi lärt känna. 

 

 

 

Nu när ni vet vad som är aktuellt för oss i framtiden så kan vi ju också nämna det som hänt de senaste veckorna som har varit väldigt händelserika. För lite drygt två veckor sedan så firade vi Vilmas födelsedag, mycket gratulationer och sång på Bethesda. Då stannade vi kvar på barnhemmet hela kvällen och bjöd på kladdkaka och ballongfest vilket var väldigt uppskattat! Vilma hade oturen att bli sjuk och med lite trist tajming så var det samma helg vi hade planerat att sova över på Bethesda för första gången. Filippa och Simona gjorde det i alla fall och det är vi och pojkarna väldigt glada för. Det var roligt att få vara med om en heldag på Bethesda och få se deras rutiner på morgonen och kvällen. Vi är tacksamma för de här veckorna som ligger bakom oss och tacksamma över att Vilma med hjälp av bra kenyansk sjukvård blev frisk efter bakteriell infektion i magen och nu mår bra igen. 

 

 

Beskrivning saknas.

Tacolördag med gänget

Vi har också lagat svensk mat till killarna. Det blev tacos och genom det fick vi reda på att gurka kanske inte är en kenyansk favorit men att köttfärs funkar desto bättre…! Mycket uppskattat.

 

 

 

 

Vi vill också till sist ta möjligheten och tacka för all förbön både för oss och för Bethesda! Det betyder verkligen mycket att ni står med oss på det sättet. Fortsätt gärna att be för barnen, för slutproven, för deras lov och för våra kommande två månader här.  

 

 

Det var allt från Kenya för den här gången. Allt gott! 

 

// Filippa, Vilma och Simona

Andra inlägg

Rapport från styrelsen

Rapport från styrelsen

”Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.” Rom 8:1 Det är oerhört, otroligt, fantastiskt. Det är...

Sverige – Juni/Juli 2024

Sverige – Juni/Juli 2024

ÅRSKONFERENSEN 2024 Vid avslutningsmötet på ELMs årskonferens var det predikantvälsignelse för två nya...

Östafrika – Juni/Juli 2024

Östafrika – Juni/Juli 2024

KENYA Våra kenyanska vänner Lucy Kirui och Elizabeth Gwako från barnverksamheten Bethesda Children Ministry (BCM) har...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.