Första tiden i Kenya

Hälsning från MOVE-volontärerna i Kenya!

 

Efter att vi i onsdags morgon förra veckan landade i huvudstaden Nairobi har vi idag, 1 september, bott här snart en och en halv vecka. Vi tre, Simona, Filippa och Vilma, är så tacksamma och glada över hur enkelt vi fått möta en kultur som skiljer sig så mycket från vår!

 

Första dagarna blev vi väl omhändertagna av Madam Elizabeth och Madam Lucy som jobbar på Bethesda. De visade oss runt och berättade mycket om landet och vår kommande vardag här i Nakuru, Kenya. Dagarna med dem innehöll mycket skratt och glädje. I lördags (26 augusti) kom dagen vi längtat efter, första gången på Bethesda och där få träffa killarna som bor på barnhemmet. Vi fick möta härliga och goa barn som vi, när vi åkte hem på kvällen redan längtade efter att lära känna mer dagen efter. 

I onsdags kom alla skolbarn tillbaka efter lov för att börja deras 3:e termin, vilket är deras sista på skolåret. Vi mötte runt 150 barn som var väldigt nyfikna på oss. Barnen vill gärna röra vårt hår och förutom det är det mycket tumkrig och high fives. Under onsdag och torsdag fick vi testa på att vara i lite olika klasser, samt hjälpa till i köket. 

Beskrivning saknas.

De förra MOVE-volontärerna Carl och Filippa Svedberg bodde på Bethesda, men på grund av att de nu ändrat om sen Svedbergs var i Kenya, så bor vi i en lägenhet i Nakuru där vi verkligen trivs. Vi ser det som en stor fördel att kunna komma hem och koppla av helt så att vi när vi är på barnhemmet kan komma med mycket energi. Nackdelen är att vi missar morgon- och kvällsgemenskapen med killarna och personalen som antagligen hade varit väldigt värdefull. 

När man flyttar till ett annat land tillkommer såklart kulturkrockar. Hittills går det bra för oss med mat och vatten – vi är friska. Det som däremot är desto jobbigare är att vi alltid sticker ut, vilket såklart är väldigt privilegierat att för första gången uppleva nu. Vi har landat i att vi får vänja oss vid tanken på att vi alltid kommer få blickar, att människor ropar efter oss och att folk kommer fram och frågar om pengar. I nuläget är detta påfrestande. 

 

Idag har vi vår första lediga dag, behövligt efter så mycket nytt och nya intryck. Ikväll ska vi med råvaror härifrån försöka göra något tacoliknande, det är ju fredag. 

 

Tack till Gud och MOVE som fört oss hit, tack till alla på Bethesda som välkomnat oss väl och tack till alla er som bett och ber.

 

Hälsningar: Simona Niklasson, Vilma Grimberg och Filippa Johansson! 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.